El proper 1 de juny s’inicien les activitats dirigides al voltant dels Parcs Urbans de Salut i de la Xarxa d’Itineraris Saludables de la Garrotxa. En aquesta nova edició són 11 els municipis garrotxins que participen organitzant sessions de dinamització, obertes a tots els públics.

Aquestes accions de foment de la salut entre les persones, especialment entre aquelles de més edat, provenen de l’encàrrec de DIPSALUT (Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona) per tal que els consells comarcals de la demarcació ofereixin aquest servei de promoció d’hàbits saludables. En el cas de la Garrotxa, les dinamitzacions es gestionen a través del Consell Comarcal de la Garrotxa i l’empresa especialitzada en direcció esportiva C-Actiu.

Les sessions de dinamització són gratuïtes i per participar trucar al telèfon 972 27 48 71 del Consell Comarcal de la Garrotxa o bé, a l’ajuntament del seu municipi on podran demanar informació sobre els horaris i el funcionament de les diferents sessions.

QUÈ ÉS UNA XARXA D’ITINERARIS SALUDABLES?

És un conjunt d’itineraris connectats entre si. Els itineraris saludables són recorreguts senyalitzats als municipis, que serveixen de guia i orientació. Hi ha diferents tipus d’itineraris segons la seva longitud i dificultat.

QUÈ ÉS UN PARC URBÀ DE SALUT?

És un conjunt d’aparells situat a espais exteriors, a poca distància uns dels altres formant un conjunt i destinats a fer exercici físic moderat.

QUÈ SÓN LES DINAMITZACIONS ALS PARCS URBANS I XARXES D’ITINERARIS SALUDABLES?

Són sessions organitzades d’activitat esportiva en grup, dirigides per un professional i adaptades a les característiques dels participants, per tal de promoure la salut i un estil de vida saludable.

 Calendari juny-juliol