Divuit joves de diferents municipis de la Garrotxa han participat a la segona trobada de la Taula Jove Comarcal programada per aquest curs 2015-16. La reunió, que va tenir lloc el passat divendres 22 de gener a l’Oficina Jove de la Garrotxa – l’Ideal Espai per Joves d’Olot, va consistir en la participació dels joves en diferents dinàmiques de grup al voltant de la temàtica: L’autoconeixement. Emoció, pensament i acció. La psicòloga Marina Marull va ser l’encarregada de conduir la sessió, organitzada per la Xarxa Comarcal de Joventut de la Garrotxa. La sessió va ser dinàmica i es va comptar amb la participació activa dels joves a través de diferents activitats i exercicis pràctics.
Treballar les aptituds personals des de diferents perspectives va ser una decisió que van prendre els propis joves a l’hora d’elaborar la programació d’aquest curs. Des de l’organització es va considerar oportú que fossin ells que aportessin les seves idees i decidissin el contingut de les reunions de la Taula Comarcal, fet que es valora molt positivament.
L’actual Taula Jove Comarcal – que es convoca tres vegades l’any- està formada per 2 o 3 joves de cada municipi de la Garrotxa que disposa de tècnic de joventut. Les edats dels participants són d’entre 16 a 25 anys que actuen de portaveus del seu municipi, recollint qualsevol temàtica que es vulgui treballar a la taula i alhora fent-se ressò del que es decideixi o es tracti. La Taula va néixer amb l’objectiu de ser un espai de participació, d’intercanvi de propostes on els joves són els protagonistes en tot el procés de disseny, realització i avaluació de les accions comarcals dirigides al seu col·lectiu. La seva posada en marxa complementa el cercle, format fins al moment per la taula política i la tècnica.
La propera reunió de la Taula Jove Comarcal tindrà lloc el proper 8 d’abril i es continuarà centrant amb tots aquells aspectes relacionats amb habilitats personals.

Sessió de la Taula Joce Comarcal
Sessió de la Taula Jove Comarcal