A partir d’avui, 1 de juliol, entren en funcionament a la Garrotxa noves línies d’autobusos que oferiran una major mobilitat als habitants de la comarca. Aquesta ampliació de serveis és fruit dels acords que el Consell Comarcal de la Garrotxa ha assolit amb els serveis territorials de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya i el canvis en el Pla de Transports de Viatgers de la Garrotxa

Els serveis interns de la comarca, donen resposta, principalment, a dos tipus de necessitats detectades al territori. La primera, la millora de la connexió amb els principals mercats setmanals a la Garrotxa, i la segona, la mobilitat en transport públic en motiu d’esdeveniments nocturns organitzats per diferents pobles de la comarca, orientats sobretot als més joves. Aquest segon servei, conegut com a Bus-Nit, ja va posar-se en funcionament a mode de prova el passat mes de maig durant la festa major de Montagut i Oix amb un resultat molt satisfactori. El Bus Nit de la nit del 30 d’abril a l’1 de maig va transportar més de cent cinquanta joves, constatant la utilitat d’un servei d’aquestes característiques, que proporciona comoditat i seguretat als joves en els seus trasllats per carretera.

La concreció dels nous serveis, que prestarà la companyia de transports TEISA, s’ha realitzat d’acord amb tots els municipis de la Garrotxa, que en el marc del Consell d’Alcaldes van presentar les seves propostes, i s’han materialitzat en les següents línies:

SERVEIS DE MERCATS A LA GARROTXA.

Als serveis ja en funcionament que uneixen tots els dilluns Olot amb Batet, Olot amb Riudaura i Olot amb Oix, s’afegeixen, també tots els dilluns en motiu del mercat setmanal d’Olot, els següents serveis:

  • Ampliació de la línia Vall d’en Bas, arribant a diferents nuclis del municipi.
  • Servei a la demanda de la línia Mieres – Santa Pau – Olot. Es tracta d’un servei que per fer-ne ús cal fer una reserva prèvia de plaça. La reserva es farà trucant al telèfon 972 26 01 96 de Teisa, abans del divendres a les 17h. Així mateix, tots els dimarts, en motiu del mercat setmanal de Besalú, s’incorpora a l’oferta de transport públic de la Garrotxa la línia Maià de Montcal – Beuda – Besalú.    

En l’àmbit dels autobusos nocturns especials, els serveis programats, oferts per la companyia de transport TEISA, per cobrir alguns dels esdeveniments festius més importants de la comarca corresponen a les següents celebracions i municipis:

SERVEIS DE BUS-NIT PROGRAMATS. 

  • Beuda Calling: Aquesta nit, 1 de juliol, a partir de les 22.45h i l’última tornada a les 6h del matí, amb el recorregut: Olot – Sant Joan les Fonts – Castellfollit de la Roca – Argelaguer – Sant Jaume – Besalú – Beuda. Més
  • Festa Major de la Vall d’en Bas i nuclis.
  • Festes del Tura d’Olot. En aquest cas, aquesta proposta està en període d’estudi per determinar el recorregut.

Els alcaldes de la comarca han rebut amb satisfacció aquests nous serveis de transport públic. Uns serveis, el cost aproximat dels quals ascendeix a 20.000 euros. Una tercera part d’aquesta xifra ve directament finançada pels propis ajuntaments i la resta del cost total prové del Pla de Transports de Viatgers de la Garrotxa, gestionat pel Consell Comarcal de la Garrotxa.

Horaris Serveis de mercat a la Garrotxa 2016

Horaris-bus-Beuda-Calling-2016