CCG_ReunioFoment_02032015_v2El Ministeri de Foment ha mostrat la seva predisposició a atendre les peticions que aquest dilluns li ha fet arribar de forma conjunta la Garrotxa en relació al projecte de “Nou traçat de la carretera N260″. El Secretari General d’Infraestructures el Govern Central, Manuel Niño, ha rebut aquest matí a Madrid l’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach; l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, el regidor de Medi Ambient i Territori d’Olot, Miquel Angel Zarza i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, que li han traslladat la necessitat, d’una banda, d’agilitzar la construcció de la variant d’Olot per resoldre els problemes viaris de la ciutat i de la comarca i, de l’altra, de desestimar la resta de l’actuació contemplada en el projecte per evitar l’afectació al terme municipal de la Vall de Bianya. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el director General d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, també han assistit a la trobada per mostrar el suport de la Generalitat a la petició realitzada per la delegació de la Garrotxa.

A la sortida de la reunió, els assistents han expressat la seva satisfacció per la receptivitat que han trobat amb els responsables del Ministeri de Foment.  L’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, ha subratllat “la unitat que hem demostrat avui a Madrid defensant una mateixa petició: la urgència de la variant d’Olot i la nul·la necessitat i la greu repercussió que aquest projecte té per la Vall de Bianya”. En aquest sentit, l’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, ha insistit en “l’alternativa zero, la no construcció de la carretera que traça aquest projecte i que considerem innecessària pel volum de vehicles que circula diàriament pel nostre municipi i que, en canvi, generaria un greu impacte”. De la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, s’ha mostrat convençut que “tot i que no hem sortit amb un compromís en ferm, sí que hem fet un pas més per defensar conjuntament la nostra comarca i preveure les infraestructures que ens calen tenint en compte les necessitats reals”.

Malgrat no fixar una data concreta, els responsables de Foment han anunciat que donaran resposta oficial al posicionament de la Garrotxa amb la resolució de les al·legacions que s’han presentat al projecte, que continua en període d’exposició pública. El Govern Central va acordar prorrogar 30 dies més el període d’al·legacions, que van presentar l’Ajuntament d’Olot, el de la Vall de Bianya, el Consell Comarcal, a més d’entitats i particulars.

La reunió d’aquest dilluns a Madrid ha estat un nou pas en el treball conjunt que l’Ajuntament d’Olot, l’Ajuntament de la Vall de Bianya i el Consell Comarcal porten a terme en relació al projecte “Nou traçat de la carretera N-260: Olot-enllaç amb la C-38”. El passat 4 de febrer en un acte a l’Ajuntament d’Olot, els representants de les tres institucions van expressar públicament la voluntat de treballar conjuntament i la defensa de la comarca, que avui ha tingut un nou exemple amb la visita a Madrid.