• La campanya té per objectiu donar suport en la correcta gestió dels residus que generen els establiments comercials del sector HORECA (hotels, restaurants i càterings), informar sobre la normativa vigent i resoldre possibles dubtes a l’hora de separar cada tipologia de residu en els diferents contenidors.

  • Es lliuraran cubells gratuïts amb la finalitat de facilitar la separació dels residus de vidre als establiments.

  • La campanya reforçarà les accions de sensibilització al sector de l’hostaleria i la restauració, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

Ecovidrio i el Consell Comarcal de la Garrotxa, a través del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública SIGMA i en col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, posen en marxa, a partir del 17 de novembre, una campanya informativa adreçada establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus.

La iniciativa, que arrenca aquest mes de novembre en una primera fase informativa amb una durada aproximada d’un mes, es centra en la tasca que durà a terme un grup d’informadors ambientals acreditats, que visitaran els establiments de la comarca – principalment bars, cafeteries i restaurants – amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

Per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin. A més, el treball de camp també permetrà detectar les àrees d’aportació de contenidors on pugui ser adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació per tal de facilitar el buidatge de grans quantitats de residus de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d’aquest residu, com són els bars i restaurants.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat del Consell Comarcal de la Garrotxa i Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. La Unió Europea ens marcava recollir selectivament el 50% dels residus l’any 2020, mentre que a la comarca de la Garrotxa vam arribar al 50,60 % de recollida selectiva. El 2025 l’objectiu serà del 55%.

Millorar aquestes xifres requereix de la col·laboració de l’administració, els comerciants i la ciutadania en general per tal de generar menys residus i assegurar el seu reciclatge, una acció que esdevé un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica.

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles en tota la població suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.