Garrotxa Desenvolupament-Agència de Promoció Econòmica i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha presentat aquest dimecres 1 d’octubre al pati de l’Hospici el programa #Connectemlasolidaritat, que vol fomentar la col.laboració d’empreses i entitats amb els projectes socials impulsats a la comarca. La roda de premsa ha anat a càrrec de l’alcalde d’Olot i president del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa Josep M. Corominas i el president del Consell Comarcal i de la Fundació Garrotxa Líder, Joan Espona, que han destacat “la gran tasca de responsabilitat social de les empreses que hi participen i la importància dels projectes socials que es desenvolupen a cada nostra”. Durant l’acte s’ha donat a conèixer l’experiència de col.laboració social entre l’empresa Zoetis Manufacturing & Research Spain S.L. i l’Associació d’Amics dels Nens d’Educació Especial. Segons ha explicat el director de Zoetis, Piet Swartele, “per cada 100 dies sense accidents, destinem una partida econòmica col•laborant en un projecte solidari” que, en aquesta ocasió els ha posat en contacte amb l’Associació d’Amics dels Nens d’Educació Especial. La seva presidenta, Antònia Lledó, ha agraït a Zoetis aquesta col.laboració “en un projecte d’organització i realització d’activitats de lleure dirigides als nois i noies d’entre 16 i 25 anys amb discapacitat intel.lectual i/o trastorns mentals greus”.

SONY DSC#Connectemlasolidaritat neix amb la voluntat d’ordenar accions de col.laboració social que ja s’estan realitzant de forma aïllada en l’actualitat a la Garrotxa, com és el cas de les de les empreses Zoetis, i també del Grup Morera o l’Associació de Comerciants d’Olot, entre d’altres. A partir d’ara, qualsevol empresa o entitat de la Garrotxa que vulgui realitzar una col•laboració social podrà consultar la relació de projectes que estarà penjada a la pàgina web www.entitatsgarrotxa.cat i omplir un formulari de sol•licitud de patrocini, des de la mateixa pàgina. Les col•laboracions podran ser de caràcter econòmic, prestació de voluntariat, aportacions d’estocs o altres materials, inserció de persones amb dificultats, participació en les estructures organitzatives dels impulsors del projecte social, etc.

Així mateix, qualsevol organització, sigui entitat sense ànim de lucre o administració de la comarca, que necessiti recursos per impulsar el seu projecte social podrà donar-se d’alta també al mateix web www.entitatsgarrotxa.cat i presentar la seva demanda que, si s’escau, s’inclourà a la relació de projectes en curs. Les iniciatives han de promoure el coneixement de l’entorn social de la comarca, la convivència entre la ciutadania, generar o reforçar la participació social de diferents col•lectius; combatre la marginació, l’exclusió i les desigualtats; fomentar i gestionar el voluntariat, etc. Garrotxa Desenvolupament, a través de la Fundació Privada Garrotxa Líder, i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa portaran a terme un seguiment permanent de les ofertes de col.laboració d’empreses i entitats als projectes socials de la borsa per garantir l’èxit del procés. A més, des de la Fundació Garrotxa Líder s’oferirà a les organitzacions patrocinadores la possibilitat de definir un Pla anual d’Acció Social, que defineixi els seus criteris de col•laboració amb la comunitat i pugui esdevenir un factor clau de competitivitat en termes d’imatge i reputació corporativa.

#El programa #Connectemlasolidaritat es complementarà anualment amb un Marketplace, en el qual les organitzacions podran exposar oralment els seus projectes socials davant un fòrum d’empreses i entitats, amb voluntat de portar a terme col•laboracions a la comunitat. Per a més informació, podeu consultar el tríptic del projecte, a l’espai dedicat al programa que trobareu a la pàgina web www.entitatsgarrotxa.cat.