EpsalutPer segon any consecutiu, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha posat en marxa el projecte “Ep Salut!”, un programa de xerrades informatives sobre temes de promoció de la salut dirigit als estudiants de primer d’ESO. 400 alumnes, 100 més que l’any passat, participen d’aquest projecte que es dirigeix a aquesta franja d’edat perquè, a més de ser l’inici dels estudis de secundària, és un moment clau en la vida dels nois i noies ja que en molts casos significa l’entrada a un nou centre i, per tant, comporta un seguit de canvis a nivell escolar i marca l’inici d’una nova etapa del seu cicle vital.

Per poder donar resposta a les inquietuds d’aquests joves i després de detectar que ells mateixos trobaven a faltar recursos al seu abast, el Servei de Joventut del Consell Comarcal ha posat en marxa l’“Ep Salut!”, un taller sobre temes de promoció de la salut. Durant una hora i amb l’ajuda d’una psicòloga, els nois i noies participen de jocs de rol que els permetran reflexionar de forma positiva sobre temes de salut. La tècnica de Joventut del Consell Comarcal, Cristina Riera ha explicat que “l’Ep Salut!” sorgeix després de detectar en una enquesta als joves que ells mateixos deien que tenien molta informació de prevenció però trobaven a faltar aspectes de promoció. És a dir, que poder ser feliços donant-los consells sobre hàbits de vida saludables”.

15 grups de diferents centres, 4 més que el curs passat, han sol•licitat aquest recurs educatiu, que s’ofereix a través de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot. Dos dels centres han demanat l’”Ep Salut” per primera vegada: el Centre d’Educació Especial Joan XXIII i el Cor de Maria. El conseller de Joventut del Consell Comarcal, Santi Reixach, ha explicat que “la veritat és que estem molt contents del resultat obtingut: de passar dels 300 alumnes del curs passat, als 400 d’aquest i també al fet que nous centres s’hi han interessat per primera vegada”. Segons Reixach, “això ens fa estar molt satisfets perquè un projecte de només dos anys tingui aquesta resposta demostra la implicació dels centres i que realment era una necessitat per als joves a la qual hem sabut donat resposta”.