Es tracta d’una empremta cap enfora, cap a la ciutadania que permet transmetre la tasca que es porta a terme i què s’hi pot trobar a l’interior de Can Castellanes. És una de les darreres iniciatives vinculades als actes de commemoració dels 25 anys del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Obra de la mà d’Els Artistas Salchichas – Maria Camila Sanjinés i Manel Quintana- vol ser una petjada que permeti marcar aquest edifici com a punt de referència per a la ciutat per a tota la comarca – i, alhora, transmetre què es pot trobar a l’interior de Can Castellanes. Maria Camila i Manel Quintana són un col·lectiu artístic que treballa des del llenguatge de l’art, l’acció i la interacció.

La darrera setmana Els Artistas Salchichas van portar a terme aquest mural en un dels murs laterals de Can Castellanes. L’obra consta de dues mans que sembla que abracen l’edifici i és la darrera iniciativa inclosa dins dels actes del 25è aniversari del CASG. Per poder copsar la realitat de l’espai i de la tasca que s’hi porta a terme, la Maria Camila i en Manel Quintana han estat en contacte amb l’equip del Consorci d’Acció Social, acompanyant-los en el seu dia a dia i duent a terme diversos tallers per captar l’essència i transmetre-la en aquesta acció artística.

Amb aquesta actuació es vol reconèixer i mostrar la importància de la seu física que ocupa el CASG. Ja el 2008, quan el Consorci es va instal·lar en aquest edifici, a l’entrada de les instal·lacions es va col·locar un plafó amb un recull de fotografies i història que mostra el recorregut d’aquest equipament i els usos que s’ha donat a l’espai.

Aquesta actuació és una de les darreres activitats que s’han portat a terme amb motiu de la commemoració d’aquesta efemèride. El passat dijous 30 de novembre es va estrenar als Cines Olot el documental dedicat al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa que fa un recorregut dels 25 anys del CASG i els canvis que s’han anat portant a terme i, paral·lelament, també es va presentar un rap interpretat per 30 professionals i persones ateses al CASG.


| Després de la seva presentació i emissió a Olot Televisió, el documental ja es pot consultar totalment a través d’aquest enllaç així com al canal de Vimeo de l’Ajuntament d’Olot.