Select Page

A partir del proper 2 de maig i fins el 8 de juny, el Consell Comarcal de la Garrotxa obre el termini per a la presentació de sol·licituds de beques menjador i de transport escolar per al curs 2018/2019.

Aquest any s’introdueix una important novetat que millorarà i agilitzarà la gestió d’aquests ajuts que cada any atorga el Consell als escolars que compleixin els requisits establerts a les bases. Es tracta del servei de cita prèvia, que les famílies hauran de demanar a través del web: citaprevia.garrotxa.cat o trucant als telèfons 972 274 998 o 972 27 49 00, de dilluns a divendres, de 8:30h a 14:30h i la tarda de dilluns de 16:00h a 19:00h. La petició de cita prèvia es pot demanar des d’avui mateix.

La cita prèvia, que és imprescindible per a tramitar la subvenció a les oficines del Consell Comarcal de la Garrotxa (Av. Onze de setembre, 22. Olot), oferirà als usuaris una major comoditat en la gestió, estalviant-los temps d’espera. Un cop sol·licitada la cita prèvia, la documentació per gestionar la petició es pot recollir a la secretaria de l’escola o l’institut corresponent, al Servei d’Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa o es pot descarregar del web garrotxa.cat. És important recordar que les sol·licituds s’han de fer per família i centre educatiu.

Aquelles famílies que optin per presentar la documentació directament al centre educatiu que els hi correspongui, no cal que sol·licitin cita prèvia, doncs aquesta està establerta només per a aquells ciutadans que decideixin tramitar l’ajut amb el suport del Consell Comarcal de la Garrotxa, bé perquè necessitin assessorament sobre el procés de petició o perquè vulguin realitzar consultes sobre els ajuts. El termini per presentar directament la sol·licitud al centre educatiu, sense cita prèvia, finalitza el dia 25 de maig (uns dies abans que la tramitació a través del Consell Comarcal).

A més de l’atenció a les oficines del Servei d’Educació del Consell Comarcal, els tècnics del Consell es desplaçaran, en dies concrets, a 15 centres educatius de tota la comarca per atendre a les famílies que necessitin assessorament per a la gestió dels ajuts. Els centres on es farà aquesta atenció itinerant són: Escola Castanyer, Escola Castellroc, Escola Finestres, Escola Joan Maragall, Escola Joan Roura,. Escola La Bòbila, Escola Les Escomes, Escola Lluís Castells, Escola Mont Cós, Escola Montpalau, Escola Rocalba, Escola Sant Cristòfol, Escola Verntallat, IE Salvador Vilarrassa i el Parvulari d’en Bas.

Els horaris i dies concrets d’aquesta atenció directa a l’escola es poden consultar a la circular informativa per als alumnes que vulguin sol·licitar el servei de transport i/o ajuts de menjador i desplaçament per al curs 2018/2019, penjada al web www.garrotxa.cat i repartida a tots els centres escolars de la comarca. És importar recordar que també caldrà tenir cita prèvia per a accedir a aquest servei directe a l’escola.

L’any passat, durant el període de sol·licituds, el Consell Comarcal de la Garrotxa va rebre un total 1.070 demandes d’ajut de servei menjador de les que un 81% van ser concedides i més de la meitat dels alumnes sol·licitants, concretament 568, van rebre el 100% de l’ajuda. La resta de sol·licituds acceptades (288) van rebre un finançament del 50% del cost del servei menjador.