La 8a Volcànica.cat començarà aquest divendres 25 d’octubre a la tarda amb xerrades sobre la privacitat i seguretat de les nostres dades a càrrec dels dos organismes responsables d’aquests temes a Catalunya: el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Les ponències de divendres tindran lloc a la sala d’actes de l’Institut Bosc de la Coma i estan obertes a tothom. Durant tot el dissabte 26 d’octubre, les xerrades es traslladaran a l’Escola d’Adults d’Olot. Les ponències se centraran en temes com la impressió 3D, programació, posicionament web… També destaca un taller de camera mapping durant el qual es faran fotos d’una ubicació i amb el programa blender es convertiran en escenari 3D.

Presentacio Volcànica 2013

Mentre les xerrades són gratuïtes, obertes a tothom i no requereixen inscripció, per al que sí que cal apuntar-se és per a la LAN

 Party, la trobada d’aficionats a les noves tecnologies que tindrà lloc del divendres 25 d’octubre al diumenge 27 al pavelló firal d’Olot.

Es preveu que un centenar de persones participi a l’esdeveniment; entre els inscrits a LAN Party (que ja són més de 60 inscrits), de perfil més jove i d’arreu de Catalunya, i els assistents a les xerrades, de perfil més adult i també d’arreu de Catalunya. La inscripció té un preu de 8 euros inclou l’entrada dels tres dies a la Volcànica.cat i espai per acampar.ó firal d’Olot. Durant tres dies, els participants s’intercanviaran experiències i aprofitaran per divertir-se jugant a videojocs en xarxa. Destaca el League of Legends, un joc d’estratègia en temps real de vídeo d’acció,el Rockband (wii) que ofereix la possibilitat d’actuar en un grup de música. També com a competició i com a exhibició és podrà veure un circuit de cotxes teledirigits de drift, una modalitat de conducció que consisteix en pilotar per un traçat sense deixar de fer lliscar els neumàtics i amb el vehicle el mes creuat possible, i una demostració de futbol de taula, Subbuteo, amb el que es juga a futbol en una taula amb la punta dels dits.

“Tothom té cabuda a la Volcànica: des d’aquelles persones interessades en aspectes molt concrets de les xerrades sobre seguretat informàtica a empresaris que veuen que molta poca gent visita la seva pàgina web passant per aficionats als jocs o simplement si vols saber què és un friki” ha explicat Ivan Beà, tècnic de Àrea d’Innovació Tecnològica i Suport Informàtic del Consell Comarcal de la Garrotxa. “En les seves anteriors edicions, la Volcànica ha estat un èxit per la suma de la part més formativa amb la lúdica” ha explicat el conseller de Societat de la Informació del Consell Comarcal, Joan Gainza que s’ha mostrat convençut que “aquest any tornarà a ser un gran esdeveniment”.

 Volcanica2013_xerrades Volcanica2013_friki