• Es publica el primer catàleg amb propostes d’un dia de durada per al públic de proximitat.
  • Es reedita el catàleg «Experiències Garrotxa Incoming», que va dirigit a operadors turístics internacionals i presenta un disseny alternatiu i nous paquets turístics de llarga
  • Ambdós catàlegs son íntegrament propostes sostenibles avalades per la Carta Europea de Turisme Sostenible i comercialitzades per Trescàlia, una agència receptiva de la Garrotxa.

 Turisme Garrotxa ha volgut centrar-se especialment en el públic de proximitat que es desplaça a la comarca per gaudir-la durant una jornada, i per això ha creat el catàleg «Experiències d’un dia». Es tracta d’un total de 58 propostes impulsades per les empreses del Servei d’Innovació i Producte de Turisme Garrotxa. Són activitats que els visitants tindran disponibles durant tot l’any i que estan relacionades amb la natura, la cultura, la gastronomia, la salut i el benestar, així com la iniciativa Reunions entre volcans, destinada a acollir congressos, convencions i altres esdeveniments a la ciutat. Les propostes tenen l’objectiu de donar als turistes i agències de viatge de proximitat idees atractives i diferents per poder fer a la comarca. A més, el catàleg compta amb un apartat on es descriuen espais públics i privats per reunir-se en jornades de treball o celebrar esdeveniments.

I dins d’aquesta presentació de material de difusió, Turisme Garrotxa reedita el catàleg «Experiències Garrotxa Incoming», una publicació destinada al públic professional per a la comercialització de la Garrotxa com a destinació sostenible i de qualitat. Aquest catàleg és el recurs principal que l’Associació utilitza en accions de comercialització i networking per donar a conèixer la comarca entre els agents emissors.

«Experiències Garrotxa Incoming» inclou onze paquets turístics d’entre tres i set dies de durada que principalment es basen en activitats per fer i que permeten interpretar la natura, la cultura, la gastronomia i els productes locals.

Aquests paquets estan integrats per allotjaments, restaurants i empreses d’activitats membres del Servei d’Innovació i Producte, i comercialitzats per l’agència receptiva Trescàlia, que, a més d’actuar com a incoming, és a dir d’agència experta i coneixedora del territori que pot personalitzar els paquets d’acord a la necessitat de l’operador internacional, també està acreditada amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. Així doncs, es tracta d’un catàleg amb productes ecoturístics, que garanteix als viatgers la possibilitat de contribuir al desenvolupament local i a la conservació de la biodiversitat dels espais protegits.

El catàleg recull, entre altres, els següents paquets: Els secrets de les vies verdes, Assaboreix la Garrotxa, Ermites romàniques de la Garrotxa o La fauna i flora dels Parcs Naturals. A més, inclou les experiències Un estiu d’aventures, Pura natura, Volcans a l’ombra i Sabors autèntics, que també es troben al catàleg «Escapades» elaborat pel Club d’Ecoturisme a Espanya i Caminant pels paisatges, un producte turístic resultant de la participació de Turisme Garrotxa, Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i Trescàlia al projecte europeu DestiMED Plus.

DestiMED PLUS, un projecte iniciat a finals del 2019 i finalitzat aquest mes, ha rebut finançament per part del programa europeu Interreg MED i ha ajudat a crear, per primera vegada, un paquet turístic de 7 dies de durada que permet conèixer i participar en projectes de conservació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i d’obtenció d’eines pel càlcul de l’impacte que genera el turista al seu pas per la comarca.

Tant el catàleg «Experiències d’un dia» com el catàleg «Experiències Garrotxa Incoming» contenen un apartat específic amb el llistat de totes les empreses del Servei d’Innovació i Producte de Turisme Garrotxa. Consisteix en un servei ofert per Turisme Garrotxa a les empreses turístiques que vulguin millorar la gestió del seu negoci i rebre l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible, amb l’objectiu d’especialitzar el seu producte per arribar a més mercats.

A més de poder-se consultar als catàlegs, totes les propostes d’un dia de durada estan publicades al web de Turisme Garrotxa https://ca.turismegarrotxa.com/que-fer/propostes/, i els paquets turístics d’«Experiències Garrotxa Incoming» es troben al web per a professionals https://trade.turismegarrotxa.com/ca/paquets.

A la imatge, d’esquerra a dreta: Beth Cobo, responsable de Trescàlia, Agència de viatges receptiva; Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa i Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.