Granrecapte2014_cartellAquest divendres 14 de novembre tindrà lloc la trobada de voluntaris del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa. A partir de les 7 de la tarda, l’escola Cor de Maria d’Olot acollirà aquesta sessió informativa prèvia a la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics que organitza, per cinquè any consecutiu, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que compta amb la col.laboració de tots els Ajuntaments i diferents entitats de la comarca.

Prop de 200 persones s’han ofert com a voluntàries per al Gran Recapte d’Aliments que, celebrarà la seva jornada central el proper 29 de novembre a Olot, però que ja ha començat en alguns municipis de la Garrotxa i que s’allargarà fins al 5 de gener. En el conjunt de la comarca hi ha una vuitantena de punts de recollida d’aliments i productes bàsics, entre els quals també s’hi troben els 16 supermercats d’Olot a més dels ajuntaments, centre cívics, entre molts altres equipaments municipals i petits comerços, que prendran part de la campanya.

Les entitats de la Garrotxa també tenen un pes decisiu en el Gran Recapte ja que molts dels col.laboradors participen, al llarg de l’any, en altres activitats que aquestes organitzen. En els últims anys, a més, les associacions també han mostrat la seva implicació en el Recapte organitzant iniciatives que permeten fer donacions (en forma de productes o bé en metàl•lic) al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa. A aquestes instal•lacions -ubicades a l’Avinguda Girona d’Olot- també hi arriben les aportacions, de particulars i empreses que contribueixen a ampliar les existències. En el que portem d’any, 29.962 quilos de productes han arribat al Centre de Distribució d’Aliments a través de donacions (ja sigui de persones a títol individual, d’empreses o bé a través del mateix Banc d’Aliments). La Cooperativa La Fageda, Noel Alimentària i Freinco són algunes de les moltes empreses que col.laboren habitualment amb el Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa.