A partir de dilluns vinent, 7 de juny, el Consell Comarcal de la Garrotxa amplia les freqüències de pas del conegut com “Bus polígon”, el qual dona servei entre Olot i els polígons de Begudà i Poliger, així com també als municipis de Tortellà i Montagut. Es tracta d’un servei inclòs dins del Pla Viatgers de la Garrotxa, finançat per la Generalitat de Catalunya i que l’any 2020 va transportar 15.416 viatgers, i que suposa, malgrat la pandèmia, només un -24% respecte a l’any 2019.

Aquesta ampliació horària es posa en funcionament per tal d’oferir una major ventall d’opcions als viatgers i pensant especialment en els municipis de Tortellà i Montagut, doncs s’amplien els horaris amb Olot de 4 a 6 de dilluns a divendres feiners, connectant-los amb Olot, els polígons de Begudà i Poliger, així com amb Sant Jaume de Llierca. El Consell Comarcal, amb aquesta ampliació horària, continua amb el seu objectiu de foment de l’ús del transport públic i la millora de la sostenibilitat del territori, evitant que es posin en circulació el màxim de vehicles privats amb només un ocupant.

Aquests nous serveis, com ja es va fer amb el transport a demanda Santa Pau – Mieres, que es va posar en funcionament la setmana passada, entren en funcionament com a prova pilot, per un període de tres mesos, per tal de testejar el seu ús i poder ajustar correctament l’oferta a la demanda. Concretament els horaris que s’afegeixen a les quatre expedicions ja existents, de dilluns a divendres feiners, són: Olot – Polígon Begudà – Polígon Poliger – Tortellà – Montagut: S’incorporen les expedicions amb sortida a les 9.05h i a les 18.55h.

A banda d’aquestes 6 expedicions resultants, el Bus dels Polígons disposa de 3 viatges més entre Olot i els polígons de Begudà i Poliger per tal de facilitar l’accés als torns de treball de les 6:00, les 14:00 i les 22:00, el que suposa una oferta total de servei als dos polígons des d’Olot de 9 viatges de dilluns a divendres feiners.

Aquesta línia coneguda com “Bus polígon” és part de les rutes que estan en funcionament dins del Pla de Transports de Viatgers de la Garrotxa. Actualment són: Santa Pau-Olot, els serveis de mercat a Olot de Riudaura, Oix, Batet i la Vall d’en Bas, el de Maià de Montcal a Besalú (de moment suspès temporalment) i el transport a la demanda Santa Pau – Mieres.

NP_Ampliació_Bus_polígon_07062021 20210527 POLIGER NOVES EXPEDICIONS