Aquest dissabte, 1 de juny, a les dotze del migdia, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, tindrà lloc la sessió divulgativa Sadurní Brunet, a fons.

En primer lloc, els responsables de l’Arxiu faran una breu descripció del fons d’aquest prolífic i polifàcetic artesà modernista que va ser Sadurní Brunet Pi (Vallirana, 1886-Olot, 1958), i del recorregut que s’ha produït des del moment en què es va començar a gestionar la seva cessió fins a les darreres tasques de difusió i presentació pública. Per la seva part, David Santaeulària repassarà algunes de les troballes, llacunes i anècdotes derivades del procés d’investigació sobre el fons que s’ha materialitzat en dues exposicions i una pàgina web (sadurnibrunet.com). Per cloure l’acte, es presentarà el vídeo Sadurní Brunet Pi (1886-1958), un documental de quinze minuts realitzat per Marc Planagumà que mostra la trajectòria de l’autor i afegeix un nou element de divulgació que complementa les accions desenvolupades fins al moment.

Aquesta activitat –emmarcada en la Setmana Internacional dels Arxius– també servirà de pretext per exemplificar totes les feines associades al tractament integral d’un fons documental concret: els processos de catalogació, conservació, difusió, etc. i, alhora, permetrà al públic accedir a les zones de reserva de l’arxiu per tal de veure com es tracta i es preserva la documentació.