Aquest divendres, a dos quarts de set de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, tindrà lloc la presentació del llibre Olot desaparegut, de Keta Capdevila Werning, que forma part de la col·lecció “Catalunya desapareguda” d’Editorial Efadós. A través d’una selecció de 162 imatges dels fons custodiats a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, el lector s’endinsa en la història de la ciutat, des dels primers testimonis fotogràfics de voltants del 1869 fins a les imatges de la dècada dels seixanta del segle XX. És un itinerari visual, acompanyat de petits textos, que transporten el lector en un viatge al passat recorrent els carrers, els indrets i els paisatges urbans i naturals de la ciutat.

La redacció dels textos i la selecció d’imatges han estat a cura de Keta Capdevila Werning (Olot, 1980), doctora en Història de l’Art, llicenciada en Antropologia Social i Cultural i Màster en Gestió Cultural. Capdevila combina les tasques d’investigació i documentació amb la gestió cultural i la docència, centrades en l’art, l’antropologia i la gestió. Ha publicat diversos articles sobre la devoció popular i la seva relació amb les imatges, centrats en l’àmbit català de l’època moderna.

A més de l’autora, en l’acte hi intervindran Jaume Campderrós, director d’Editorial Efadós, i Àgata Losantos, col·laboradora de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa en tasques de documentació gràfica.