SONY DSCLa Garrotxa es prepara per a la 5a edició del Gran Recapte d’Aliments, que organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que compta amb la col.laboració de tots els Ajuntaments i diferents entitats de la comarca. La jornada central tindrà lloc el dissabte 29 de novembre a Olot, però la campanya s’iniciarà aquest proper 11 de novembre i durarà fins al 5 de gener (segons les dates escollides per a cada ajuntament de la comarca).

El Gran Recapte és la gran campanya de recollida d’aliments i productes bàsics per a les persones que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Aquest any, tindrà lloc la cinquena edició d’aquesta iniciativa solidària que destina tot el material recollit al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa, situat des de fa un any a l’Avinguda Girona d’Olot. Aquest any, les principals demandes són conserves, llegums, productes d’higiene personal i detergents.

Unes 200 persones es mobilitzen cada any, de mitjana, per al Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa, que l’any passat va recollir 39.085 quilos d’aliments i productes bàsics. Tot i que en aquests moments ja hi ha col.laboradors apuntats (sobretot procedents d’entitats que participen activament d’aquesta campanya o bé perquè ja van prendre-hi part en alguna anterior edició), des del Consorci d’Acció Social es vol fer una crida a la participació. A la presentació del Gran Recapte que ha tingut lloc aquest dimarts 28 d’octubre al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, el regidor de Benestar Social i Oportunitats d’Olot, Josep Berga, ha remarcat “tot i que en aquests moments ja disposem d’un bon nombre de voluntaris, encara ens falta un centenar de persones perquè col.laborin en aquesta edició del Gran Recapte”. No només per la jornada central del dia 29 de novembre sinó per ajudar al trasllat i la col.locació del material recollit els dies posteriors. Per apuntar-s’hi, només cal omplir el formulari dedicat al Gran Recapte i que es troba a la pàgina web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (www.casg.cat). Per a més informació també es pot telefonar al Consorci al 972 266644. El proper divendres 14 de novembre a les 7 del vespre hi haurà la sessió informativa dirigida als col.laboradors.

En aquests moments, el Gran Recapte té comptabilitzat 80 punts de recollida distribuïts Granrecapte2014_cartellentre tots els municipis de la comarca. Als 16 establiments d’Olot (un més que l’any passat) que participaran de la jornada central del dia 29 de novembre, cal afegir-hi la seixantena de punts de recollida a ajuntaments, centres cívics i dispensaris…, entre molts altres equipaments municipals de la comarca i petits comerços, que també prendran part d’aquesta campanya. El vicepresident del Consell Comarcal, Joan Casas, ha agraït “la implicació de tots els ajuntaments de la comarca que participen activament de la campanya”. De la seva banda, el vicepresident de la Fundació Banc dels Aliments de Girona, Joan Jorba, ha assegurat que “intentem que altres comarques segueixin l’exemple de la Garrotxa perquè s’ha aconseguit sumar d’esforços entre moltes parts amb un objectiu comú: ajudar les persones que més ho necessiten”. 

Entre els objectius del Gran Recapte hi ha la implicació del petit comerç i aconseguir que les donacions del Centre de Distribució puguin fer-se al llarg de tot l’any. El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, ha explicat que “el Gran Recapte permet tenir existències durant tres mesos i, tot i que passat aquest temps rebem aportacions d’entitats i particulars, les necessitats continuen durant tot l’any”. Del mes de gener al setembre d’aquest any, el Centre de Distribució d’Aliments ha atès 644 famílies, 47 més que al mateix període de 2013.