Oscar Cabana (Bassegoda Grup), Exo Surf i Òria Cosmètica Natural i Artesanal, guardonats a la 6ª edició dels “Premis 100% Emprenedors”. L’acte, que ha tingut lloc al Teatre Principal d’Olot, ha estat la cloenda de Garrotxa Emprèn que durant dues setmanes ha ofert una trentena d’activitats.

El Teatre Principal d’Olot ha acollit aquest divendres 29 de març la 6ª edició dels Premis 100% Emprenedors, que organitza l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, els Joves Empresaris de la Garrotxa i el Cercle Euram amb el suport del setmanari La Comarca, Olot Televisió, Ràdio Olot , amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona i la Diputació de Girona. Els guardons tenen com a objectiu la dinamització i la promoció de l’esperit emprenedor i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball.

Bassegoda Grup, ha estat el primer premiat de la nit. L’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa han concedit el Premi Jove Empresari al comunicador Òscar Cabana que està al capdavant del projecte, per tota la seva trajectòria, destacant la transformació i actualització del Setmanari La Comarca d’Olot, i l’establiment de col·laboracions i xarxa de professionals per oferir serveis més integrals a les empreses.

Les empreses EXO Surf (www.exo.surf) dedicada al disseny i fabricació d’accessoris de Surf 100% Biodegradables, amb Sílvia Rodríguez i Josep Font com a emprenedors que porten del timó de l’empresa i Òria Cosmètica Natural i Artesanal (www.oriacosmetica.com) dedicada a l’elaboració de productes de cosmètica per tenir cura de la pell, el cabell i el cos des del cor de la Fageda, amb Òria Pendón al capdavant varen ser reconeguts, respectivament, amb el primer i el segon Premi 100% Emprenedors.

Enguany hi ha hagut nou candidatures de les que cal destacar la qualitat de totes les empreses, amb unes molt bones propostes empresarials relacionades amb temàtiques de tecnologia, salut, medi ambient i coneixement que demostren, una vegada més, que la Garrotxa és una comarca emprenedora i amb visió de futur.

La ponència de Xavier Verdaguer, destacat emprenedor fundador de l’empresa de roba intel·ligent Innovalley, del centre d’innovació Imagine a Silicon Valley a Califòrnia i soci fundador de l’acceleradora Conector.com en altres , a més de l’actuació de les Anxovetes han format part de l’acte de lliurament dels “Premis 100% Emprenedors”.

Aquesta edició ha comptat amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, M. Àngels Chacón, que juntament amb l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, han dedicat paraules de felicitació a tots els guardonats. Han destacat el potencial de la comarca de la Garrotxa i han animat a continuar treballant per projectes de qualitat, amb alt valor afegit i que esdevinguin un punt d’atracció per animar a persones a tirar endavant les seves idees de negoci. Alhora han convidat a les empreses ja establertes que continuïn teixint relacions amb noves empreses del territori per potencia aliances sempre enriquidores per a les dues parts.

Els Premis han estat la cloenda del Garrotxa Emprèn que, del 15 al 29 de març, ha programat una trentena d’activitats. Totes elles han ajudat a promoure l’esperit emprenedor tractant de diferent temàtiques com la innovació, la responsabilitat social empresarial, la creativitat, el finançament, el màrqueting, el lideratge, les emocions, la corporate-venturing, les accions de networking, entre altres.