Nestlé Espanya i el Consell Comarcal de la Garrotxa han arribat a un acord per a la recollida i reciclatge de les càpsules de plàstic i alumini procedents de les deixalleries de la Garrotxa. Aquest conveni és fruit del compromís amb la protecció del medi ambient de la companyia fabricant de càpsules de cafè davant el canvi d’hàbits de consum de molts ciutadans motivat per l’aparició d’aquests nous productes comercials.

Les càpsules de cafè són un producte que porta incorporada matèria orgànica (cafè) a més de plàstic i/o alumini, fet que suposa la dificultat del seu reciclatge, doncs la càpsula no pot anar directament al contenidor d’orgànica (marró), ni tampoc al d’envasos (groc). Això suposa que les càpsules, en la majoria dels casos, acabin al contenidor de rebuig, perdent així la possibilitat de reciclar els seus materials, amb el conseqüent impacte ambiental.

L’acord signat recull el compromís de l’empresa de retirar i tractar, sense cap limitació de quantitat i de forma gratuïta, les càpsules dosi única de plàstic i d’alumini recollides a les deixalleries públiques de la comarca, a més del compromís per part de la companyia de subministrar les bosses per a ser col·locades als contenidors on es dipositaran les càpsules que portin a les deixalleries els ciutadans de la comarca, per al seu posterior transport a les corresponents plantes de tractament. Per la seva part, el Consell Comarcal, a través del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, es compromet a facilitar els contenidors adequats per ubicar les càpsules retornades.

Cal destacar que Nestlé (que comercialitza les càpsules Nescafé Dolce Gusto i Nespresso) gestionarà la recollida i reciclatge de totes les càpsules d’alumini i plàstic que es comercialitzen al mercat, independentment de la seva marca, facilitant així la tasca de reciclatge a la ciutadania. Les recollides de material que realitzarà Nestlé a les deixalleries de la Garrotxa es realitzaran entre vuit i deu vegades a l’any i el material serà traslladat a les plantes de reciclatge de Barcelona i Girona, segons es tracti d’alumini o plàstic, respectivament.

A partir d’ara, els ciutadans de la Garrotxa poden reciclar aquests productes i portar-los a la deixalleria més propera.

LLISTAT DE DEIXALLERIES DE LA GARROTXA

  • Deixalleria comarcal: Carretera de les Feixes, s/n. Olot
  • Deixalleria local de Besalú: Camí Camp de les Forques, s/n. Besalú
  • Deixalleria local de Sant Feliu de Pallerols: Carretera d’Olot, s/n. Sant Feliu de Pallerols.
  • Deixalleria local de Sant Joan les Fonts. Carrer Afores (Ctra. G522), s/n. Sant Joan les Fonts.
  • Deixalleries mòbils 1 i 2 (localitzacions i horaris al web: consorcisigma.org)

Mobiliari urbà realitzat amb càpsules reciclades