Itinerari personal Rafael ArandaAquest dissabte, 25 d’octubre, tindrà lloc la tercera edició del cicle Itineraris Personals, organitzat per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. Cada trimestre, una persona coneguda fa una visita guiada per la ciutat i explica el seu Olot, amb un recorregut motivat per la seva afinitat professional o sentimental. En aquesta ocasió, l’itinerari anirà a càrrec de l’arquitecte Rafael Aranda (Olot, 1961). El recorregut d’aquest dissabte se centrarà en tres espais de la ciutat que Rafael Aranda ha escollit com a exemple de bones solucions a tres reptes arquitectònics i urbanístics diferents: la confluència entre tren i riu a Sant Roc, els pisos de la Caixa i el grup d’habitatges de Sant Pere Màrtir.

Rafael Aranda va fundar l’any 1988 l’estudi RCR Arquitectes, amb Carme Pigem i Ramon Vilalta. Des de l’any 1989 són consultors del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’equip ha rebut nombrosos premis i distincions, entre els quals destaquen el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2005) i diversos premis FAD. Són cavallers de l’Ordre des Arts et des Lettres de la Repúblique Française (2008) i membres d’honor de l’American Institute of Architecture (2010) i del Royal Institute of British Architects (2012). Una de les seves darreres obres és el Museu Soulages, a Rodés. Recentment, han guanyat els concursos del museu-taller Mas Miró, a Mont-roig del Camp; la mediateca Waalse Krook, a Gant, i el centre d’art i disseny La Cuisine, a Nègrepelisse.

L’itinerari s’iniciarà a les 11 del matí davant de l’Escola Pia, a la plaça de Josep Clarà, i tindrà una durada aproximada de dues hores i mitja. Atès que hi haurà servei d’autocar, el nombre de places és limitat. Les persones interessades a participar en l’activitat es poden inscriure a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa mitjançant el correu electrònic arxiucomarcal@olot.cat  o bé  al telèfon 972 279131.