La ponència de l’aventurer Albert Bosch i la nova estratègia de turisme sostenible de la Garrotxa marquen una Jornada en la qual s’han acreditat 28 empreses.

Aquest dimecres 27 d’octubre, s’ha celebrat al Restaurant les Cols d’Olot la Jornada Garrotxa, territori socialment responsable, organitzada per l’Agència DinàmiG, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, amb el suport del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Turisme Garrotxa i el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa del Consorci per a la Normalització Lingüística. Es tracta de la quarta edició d’aquesta Jornada, que té com a objectiu reconèixer la tasca de les empreses garrotxines en diferents àmbits relacionats amb la responsabilitat social empresarial, és a dir, que segueixen accions de gestió responsable relacionades amb el medi ambient, amb les persones o amb la llengua, entres d’altres. L’acte, emmarcat dins la programació de Garrotxa Emprèn, ha reconegut la tasca de 28 empreses del territori, que han acreditat el seu compromís amb la millora social empresarial.

Després que l’any passat s’hagués hagut de suspendre la celebració de la Jornada per les restriccions imposades a causa de la pandèmia de la Covid-19, la celebració presencial ha estat possible en aquesta edició del 2021, i ha comptat amb la participació de l’emprenedor i expert en lideratge Albert Bosch, reconegut per les seves grans fites en el món de l’esport, com la conquesta de l’Everest, del Pol Sud o múltiples participacions en la cursa del Dakar. Bosch ha parlat als assistents sobre resiliència empresarial i el fet d’afrontar tant el canvi com el fracàs des d’un lideratge sostenible. La Jornada també ha estat el marc de la presentació en públic de la nova estratègia comarcal de la Carta europea de turisme sostenible 2021-2025, que inclou les noves accions finançades per fons europeus i que han comptat amb el disseny i suport de tots els sectors implicats.

Finalment, el protagonisme de la Jornada ha estat per a les 28 empreses que han recollit una acreditació com a reconeixement a la seva gestió responsable i que han participat en diferents iniciatives com la Carta europea de turisme sostenible, Empreses lingüísticament responsables i Memòries de sostenibilitat segons la metodologia del Codi de gestió sostenible. Aquestes acreditacions reconeixen la labor de les empreses en diferents àmbits de millora empresarial i es renoven segons el grau d’assoliment dels nous objectius marcats en cadascun dels procediments d’acreditació.

En l’entrega i presentació d’aquests guardons hi han intervingut diferents organismes, com ara el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), el Departament de Política Lingüística, la Regidoria d’Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot, Turisme Garrotxa o el Consell Comarcal de la Garrotxa.

Tant aquest acte, celebrat en un entorn especial dins les instal·lacions de Les Cols, com totes les edicions de la Jornada Garrotxa territori socialment responsable, estan recollides al web garrotxaresponsable.dinamig.cat

 

EMPRESES ACREDITADES I/O GUARDONADES

 

  • Certificat d’acreditació de la Carta europea de turisme sostenible i guardó Territori socialment responsable.
Turisme rural Mas Pineda
Oficina Turisme d’Olot

 

  • Certificat de renovació de la Carta europea de turisme sostenible.
Restaurant La Quinta Justa
Mas la Coromina
Hotel Mas la Ferreria
Restaurant la Deu
Hotel Can Blanc
Restaurant Hostal dels Ossos
Restaurant la Moixina
Turisme Rural Mas Rubió
Ferrer Xocolata
Apartaments- restaurant Arcada de Fares
Restaurant l’Hostalet
Hotel Riu Fluvià
Cafè Europa

 

  • Certificat de renovació amb la Carta europea de turisme sostenible i certificat 1a fase del projecte Empreses lingüísticament responsables

 

Vol de Coloms

 

  • Certificat de renovació amb la Carta europea de turisme sostenible i certificat 2a fase del projecte Empreses lingüísticament responsables

 

Corriol Serveis Educatius

 

  • Certificat de renovació amb la Carta Europea de Turisme Sostenible i diploma del Codi gestió sostenible

 

Tosca

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Certificat de la 1a fase del projecte Empreses lingüísticament responsables i guardó Territori socialment responsable
Zeba producccions
Centre Equinoteràpia La Marginera de la Bosa
Cubus. Serveis de béns Immobles
Edicions Bassegoda

 

  • Certificat de la 2a fase del projecte Empreses lingüísticament responsables

Solfa Food

Corriol Serveis Educatius

 

  • Certificat de la 3a fase del projecte Empreses lingüísticament responsables

Ferrer Xocolata

 

  • Diploma del Codi de Gestió Sostenible per haver elaborat la memòria de sostenibilitat
La Fageda
Turisme rural Rectoria Sant Miquel Pineda
educArt, serveis educatius i culturals
En Ruta Girona

 

  • Reconeixement a les empreses que es van acreditar/renovar amb la Carta europea de turisme sostenible el 2020
Turisme rural Mas el Barber
Apartaments El Jardinet de Sant Esteve
B-Crek
La Fageda Fundació
En Ruta Girona
Hotel- apartaments La Perla
Turisme rural La Rectoria de Sant Miquel de Pineda
educArt, serveis educatius i culturals
Restaurant La Brasera