voltagarrotxa1_brEl cap de setmana del 24 i 25 de maig tindrà lloc la Volta Ciclista a la Garrotxa. L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols i el Club Ciclista Montmell organitzen aquesta prova, que s’ha presentat aquest dilluns a la tarda al Consell Comarcal de la Garrotxa.

La Volta Ciclista a la Garrotxa constarà de 3 etapes. La primera sortirà el dissabte 24 de maig a les 9h del matí de Sant Feliu de Pallerols. Consistirà en un traçat 90 quilòmetres entre els diferents nuclis de la Vall d’en Bas i Les Preses fins a tornar al punt d’inici. Després d’una recuperació de tres hores, els corredors hauran de disputar la segona etapa: una cronoescalada de 6 quilòmetres entre Sant Feliu i el Ventós, que començarà a les 4 de la tarda i que compta amb desnivells de fins al 24%. La tercera i última etapa tindrà lloc el diumenge 25 de maig amb sortida i arribada de Sant Feliu de Pallerols. Els ciclistes circularan per Cantonigròs, Santa Maria de Corcó, Sant Pere de Torelló, on s’instal·larà una meta volant. Tot seguit, el grup s’enfilarà fins a Coll de Bracons (de primera categoria) i continuarà per la Vall d’en Bas per acabar l’etapa, després de 104 quilòmetres de recorregut, a Sant Feliu de Pallerols. El director de la prova, Joaquim Arroyo, ha assegurat que “ens fa molta il·lusió poder organitzar aquesta prova de caràcter competitiu que esperem tingui una gran participació i un ampli ressò a tot el territori. Encara que ens agradaria que fossin més, per qüestions de seguretat, hem limitat les inscripcions a 200 ciclistes”.

El representant de la Federació Catalana de Ciclisme a Girona, Francesc Moradell, ha insistit en la importància de la cursa “que agafa el relleu del Cinturó de l’Empordà com a prova de referència de les comarques gironines amb la que els joves puguin competir i seguir l’exemple d’altres gironins que han arribat al ciclisme professional, com en Carles Torrent, Josep Antoni Escuredo o Joan Llaneras”. De la seva banda, el director esportiu del grup Bicis Esteve, Joan Freixas, ha ressaltat el fet que “sigui una volta que duri dos dies i que compti amb la participació dels principals equips del moment”. 

voltagarrotxa2_brLa Volta Ciclista a la Garrotxa vol esdevenir, de cara a l’any que ve, la prova de referència a Catalunya de la categoria Elit i Sub-23. Segons els organitzadors, a més d’oferir als ciclistes l’oportunitat de córrer una de les voltes més importants del calendari internacional, també vol donar a conèixer la Garrotxa com a espai per a portar-hi a terme esdeveniments esportius de primer ordre. Per això, cada any s’intentarà trobar nous espais de la comarca que ofereixin un recorregut de molt interès. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha subratllat “l’excepcionalitat del paisatge de la comarca que, sumat a l’afició pel ciclisme i la bona feina dels organitzadors garanteixen l’èxit d’aquesta prova”. En aquest mateix sentit, també s’ha pronunciat l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, que ha assegurat que “seran dos dies molt importants per al nostre poble i la comarca gràcies a una prova amb la qual sumem esforços i anem tots a una”.  De la seva banda, el representant territorial d’Esports a Girona de la Generalitat de Catalunya, Josep Pujols, s’ha mostrat convençut que la Volta Ciclista a la Garrotxa “tornarà a les comarques gironines una competició adreçada als ciclistes més joves i que té la voluntat d’anar-se consolidant amb els anys”.