Un any més, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa i Creu Roja, així com els ajuntament de la comarca i diverses entitats del territori, organitzen el Gran Recapte d’Aliments. Aquest any, la jornada central es celebrarà el 23 de novembre a Olot i s’estendrà al voltant d’aquesta data a altres municipis de la comarca.

Una peça clau perquè la campanya sigui un èxit són els voluntaris que hi participen any rere any. A la Garrotxa, i concretament per l’acció central que es fa a Olot, es necessiten entre 80 i 100 persones per garantir el funcionament de la jornada, i les principals tasques a realitzar són la recol·lecció d’aliments als comerços i la posterior classificació al Centre Distribuïdor d’Aliments (CDA).

Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG) es fa una crida a la participació ciutadana. Qualsevol persona major de 16 anys pot participar com a voluntari, i en el cas de ser menor, ho ha de fer acompanyat d’un adult. Per inscriure’s hi ha temps fins el 21 de novembre i només cal omplir el formulari que es troba a la pàgina web del Banc d’Aliments de Girona. Els participants podran escollir la tasca que es vol realitzar així com la franja horària de participació.