Presentació dades d'ocupació i inici temporada estiu a la Garrotxa amb el president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà i Turina Serra, gerent de Turisme Garrotxa

La temporada d’estiu comença amb bones perspectives d’ocupació a la Garrotxa seguint la tònica habituals dels darrers anys. Per aquesta revetlla de Sant Joan, els establiments associats a Turisme Garrotxa tenen ocupades, de mitjana, la meitat de les places disponibles, tot i que les dades varien en funció de la tipologia d’establiment. Així, els hotels i les pensions preveuen una ocupació del 40% per aquesta Nit de Sant Joan, els apartaments un 35%, els càmpings un 30%, el turisme rural es troba al 50% de la seva capacitat i les cases de colònies i els albergs al 80%. Per tant, segons ha avançat el president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, “la Garrotxa registra una previsió d’ocupació global del 50% per a aquesta Revetlla, una dada difícil de comparar amb l’any passat en què Sant Joan va coincidir en un pont però que ens fa ser optimistes per afrontar la temporada d’estiu”.

Les parelles i les famílies de turisme nacional són les que més han reservat per fer estada aquests propers dies a la Garrotxa en què podran gaudir de les millores que s’hi han portat a terme. Alguns dels projectes executats formen part del projecte “La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” que impulsa el Consell Comarcal i que gestiona Turisme Garrotxa junt amb diferents ajuntaments. En aquest sentit, s’ha col·locat nova senyalització, s’han condicionat zones de pícnic i espais per a aparcaments i s’han millorat entorns naturals, entre altres accions.

També s’inclou dins d’aquest programa la senyalització de 65 elements patrimonials (ermites, espais naturals i històrics…), la identificació de 15 rutes i la col·locació de plafons informatius als 21 municipis de la comarca, unes accions que tot i que en aquests moments ja es disposa del disseny escollit serà visible en el territori a partir de la propera tardor. Aquest contingut serà consultable els 365 dies l’any amb la creació de recursos digitals que –en diferents idiomes i destinats sobretot a famílies i adults- donaran la possibilitat de conèixer més aspectes d’aquests indrets de la Garrotxa. En aquest sentit, s’està treballant en la creació d’un aplicatiu mòbil -anomenat l’APP de les 15 rutes- que s’afegirà a l’APP Garrotxa-Itinerànnia. Aquestes accions de divulgació i interpretació del patrimoni, se sumen a la implantació d’emissors wifi a la Xarxa de Punts Digitals d’Informació Turística, a la recent adquisició d’un software per al recompte de visitants i a la compra d’un sistema de control per a l’ocupació d’allotjaments.

Segons dades recollides per la Xarxa de Punts d’Informació Comarcal, de les 206.406 persones ateses durant el 2014, un 30% es va interessar per espais naturals, principalment pel Parc Natural de la Zona Volcànica. I de les consultes sobre activitats per fer a la comarca, un 50% (un total de 51.700 sol·licituds d’informació) van ser sobre itineraris.