SONY DSCLa Garrotxa afronta aquests propers dies de Setmana Santa amb una previsió d’ocupació del 75% de mitjana. Aquesta xifra recull la mitjana de les places reservades de les diferents modalitats d’allotjament que ofereix la comarca, segons dades recollides per Turisme Garrotxa, que preveu que aquestes dades augmentin a mesura que s’acosti el cap de setmana.

Fins a aquest dijous, l’ocupació mitjana de la Garrotxa se situa en el 40% i, a partir d’aquest dia, amb l’inici dels dies de festa, les reserves pugen fins al 75%. Des de dijous i fins diumenge, els hotels de la comarca preveuen un 72% d’ocupació; el turisme rural un 75%, els càmpings preveuen tenir ocupades un 90% de les parcel•les per a caravanes i el 100% els que disposen de bungalows mentre que les cases de colònies contemplen una ocupació del 80% i els apartaments al 90%.

El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, ha explicat que “en global, aquesta Setmana Santa, preveiem una ocupació d’un 75% de mitjana en els diferents allotjaments, pràcticament en els mateixos índexs que l’any passat per aquestes dates. Al 2013, la previsió ens indicava un 75% d’ocupació que al final va arribar al 85% i confiem que aquest any igualem o superem aquesta xifra”. Les famílies i parelles majoritàriament de Catalunya (sobretot de Barcelona i rodalies) però també d’Aragó i València són els principals visitants d’aquesta Setmana Santa a la Garrotxa que, com a novetat, també ha començat a notar un augment de reserves procedents de l’Aragó. A nivell internacional, el turisme francès també té molta presència a la comarca.

Des de finals de març, Turisme Garrotxa té un motor de reserves integrat a la seva nova pàgina web. A www.turismegarrotxa.com, es pot trobar informació de la Garrotxa, reservar on line una estada a la comarca, contractar un allotjament i conèixer l’oferta d’activitats programades per aquests dies, com és el cas del GPS, el programa Garrotxa Plans amb Sensacions que ofereix sortides per descobrir diferents indrets de la comarca. Aquesta dies, la Garrotxa també acull el Mercat Modernista d’Olot i la Fira de Forjadors i Artistes del Ferro de Besalú.

Durant la Setmana Santa de l’any passat, els centres d’informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa van atendre unes 2.000 persones. Bona part dels visitants provenien de diferents punts de Catalunya, seguits de Madrid, València i Euskadi. A nivell internacional, anglesos i francesos van ser visitants que més van visitar la Garrotxa per la Setmana Santa de 2013.