cartellJa s’ha obert el termini d’inscripcions per al Jov&Jobs, que aquest any arriba a la tercera edició. Fins al 7 d’abril els joves d’entre 17 a 25 anys es poden apuntar a aquest curs de formació i treball, que organitza al mes d’abril el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa amb el suport de 9 Ajuntaments (Castellfollit de la Roca, Les Preses, Olot, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Santa Pau, la Vall de Bianya i la Vall d’en Bas), i que compta amb la col·laboració del Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i Europe Direct Girona.

El 3r Jov&Jobs començarà el proper dilluns 14 d’abril i tindrà lloc fins al dijous 17 a l’Espai Jove Ideal d’Olot. Durant aquests 4 dies i en horari de matí, els joves rebran eines i recursos per a la recerca de feina i informació sobre programes, beques i ajuts per treballar o formar-se a Europa. Després dels bons resultats obtinguts a les dues edicions anteriors (que van reunir una quarantena d’assistents), el Servei de Joventut del Consell Comarcal torna a posar en marxa aquesta formació amb la que pretén que els joves coneguin i potenciïn les seves competències per esdevenir més autònoms en les decisions, treballar l’orientació i motivació com a pas previ per encaminar la formació i inserció laboral. “Un dels valors afegits del curs és que un expert orientarà de forma individual als joves a trobar el seu camí professional i formatiu” ha explicat la cap del Servei de Joventut del Consell, Roser Soms.

Les inscripcions per al 3r Jov&Jobs ja es poden fer als Ajuntaments que tenen tècnic compartit de joventut (Castellfollit de la Roca, Les Preses, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Santa Pau, Riudaura, la Vall d’en Bas i la Vall de Bianya).Els joves d’aquests municipis reben aquests dies a casa seva un díptic informatiu sobre els cursos amb la fitxa d’inscripció que han de fer arribar, degudament omplerta, al seu Ajuntament. A la resta de municipis, inclòs Olot, la documentació es pot descarregar de www.garrotxajove.cat. En aquests casos, la sol·licitud s’ha de fer arribar al Servei de Joventut del Consell Comarcal. La inscripció té un cost de 20 euros.

SONY DSCUn altre dels projectes que impulsa el Servei de Joventut és les Càpsules per països. Es donen a conèixer amb el títol de “De tu a tu: converses entre joves que han treballat a l’estranger i joves com tu que en tenen ganes”. En total, s’han programat tres trobades, cadascuna de les quals se centrarà en l’experiència de dos joves que han residit un mateix país o zona geogràfica i que explicaran, a més de la seva estada, què cal tenir en compte si algú vol seguir el seu exemple. La tècnica de Joventut, Anna Joan, ha subratllat “el valor d’aprofitar l’experiència d’uns joves perquè, en primera persona, puguin explicar amb què s’han trobat, què han hagut de fer quan ha arribat a un país, els tràmits a seguir… i, per altra banda, que els joves que estiguin temptats de marxar a estudiar o treballar a l’estranger pugin resoldre els seus dubtes”.

La primera de les sessions, que tindrà lloc l’11 d’abril a les 20h l’Espai Jove Ideal d’Olot, tractarà sobre el Regne Unit. La segona se celebrarà el 25 d’abril a les 20h a l’Espai Jove de Llocalou a la Vall de Bianya i es fixarà en els  països fora de la Unió Europea mentre que Alemanya serà el tema al voltant del qual girarà l’última Càpsula per països programada per al 16 de maig també a les 20h i a l’Espai Jove de Les Preses.

Les càpsules per  països vol oferir als joves l’oportunitat de conèixer altres nois i noies que han viscut l’experiència de treballar, estudiar o fer un voluntariat a fora. Per tant, l’objectiu és que els joves que ara s’estan plantejant si surten o no a l’estranger puguin trobar resposta a les seves preguntes en aquestes trobades, que són totalment gratuïtes i per les quals no cal inscripció prèvia.

El Jov&Jobs i les Càpsules per països, que s’han presentat aquest matí al Consell Comarcal de la Garrotxa, són dues de les accions que organitza el Servei de Joventut dins del Pack Treball, un programa dirigit als joves de la comarca amb l’objectiu de facilitar-los les eines i els recursos per a la recerca de feina. D’aquesta manera, segons ha explicat el conseller de Joventut, Santi Reixach, “es vol donar resposta a les necessitats i inquietuds que els joves de la comarca han fet arribar a aquest servei del Consell Comarcal”. Durant el 2013, el Servei de Joventut ha rebut prop de 170 consultes, de les quals més de la meitat estaven relacionades amb la recerca de feina i d’aquestes, la meitat enfocades a l’estranger (sobretot Europa).