Representats dels casals de la gent gran de la Garrotxa es van reunir ahir al Consell Comarcal de la Garrotxa per fer balanç d’aquest 2015 i presentar les activitats que desenvoluparan al llarg del proper any. Entre els assumptes tractats destaca el relleu de Joan Gratacós com a representant de la comarca en el Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya. Gratacós, que va rebre un reconeixement per part del Consell Comarcal i dels casals el passat mes de novembre a la tradicional festa de la gent gran de la Garrotxa, ha ostentat el càrrec de president de la FATEC a la demarcació de Girona durant més de 20 anys.  A més, ha estat membre del Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya des de l’any 2003. Referent per a la gent gran garrotxina, Joan Gratacós ha dedicat gran part del seu temps a millorar les condicions d’aquest col·lectiu. Una de les fites més destacades va ser aconseguir que s’aprovés la proposta sobre la gratuïtat de l’entrada als meus per als més grans de 65 anys. A partir d’ara, Joan Collell, de Castellfollit de la Roca, es posarà al capdavant en la representació de la gent gran de la Garrotxa.

A la reunió d’aquest dimecres també va assistir la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament d’Olot, Mar Roca, que substitueix al primer tinent d’alcalde, Josep Berga, en la gestió d’aquesta àrea. Mar Roca va ser presentada davant dels representants del casals d’avis de la Garrotxa per Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Al llarg de la sessió es van repassar les activitats dutes a terme pels casals al llarg de 2015 i es va fer èmfasi en la necessitat que els casals s’involucrin en les activitats organitzades a la comarca i participin en accions de tot tipus, obrint els casals a persones de totes les edats.