Aquest dissabte, 22 d’octubre, tindrà lloc una nova edició del cicle Itineraris Personals, organitzat per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. En aquesta ocasió, el periodista Joan Oller (Olot, 1958) ens guia per la intrahistòria dels bars i tavernes del centre d’Olot, entre Sant Esteve i el Carme (la Feixa de Baix), que durant els dècada dels setanta van viure els últims anys abans de l’aparició dels pubs i altres establiments més moderns.

L’itinerari s’iniciarà a les 11 del matí a Can Xalegre. D’allà continuarà pel carrer Bellaire fins a l’Orfeó, pujarà pel carrer de Sant Ignasi fins a la plaça Major i el carrer dels Sastres. Seguirà fins a la plaça de Campdenmàs i baixarà pels carrers Alt i Baix del Tura fins al dels Clivillers, des d’on tornarà a la plaça Móra. En aquest circuït tan ben definit, es passarà per antics hostals, tavernes i cellers que ja no hi són com ara cal Fat, els Canaris, ca la Basca, ca la Bouera, can Boquica, cal Rico Abuelo i l’hostal del Fum, entre altres. Joan Oller descriurà un petit vi-a-crucis que als anys setanta i vuitanta s’amenitzava amb cançons nostrades.

Joan Oller és periodista d’El Punt Avui. És coautor (amb Àngel Girona) del llibre Cançons d’Olot: a les set per als que tinguin set (2001) i autor del llibre disc Déu n’hi duo… I encara gràcies, de pròxima publicació. Col·labora habitualment en la revista Les Garrotxes.

 

Ca la Basca
Ca la Basca