El Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot, per tal que les famílies trobin en un mateix espai tota la informació relacionada amb activitats d’estiu a la Garrotxa i puguin decidir coneixent els recursos disponibles a la comarca,  elaboren la Guia Activa l’Estiu”. La publicació, que des de fa tres anys es presenta en format electrònic, recull les activitats d’estiu organitzades tant per ajuntaments de la Garrotxa, per entitats socials, culturals, esportives i de lleure  com per empreses del sector. En aquesta edició de 2022, la Guia Activa l’Estiu recull prop de 90 activitats adreçades a infants i joves menors de 18 anys, amb un ampli ventall de propostes.

La Guia Activa l’Estiu és una publicació de referència per a les famílies, per tal que els infants i joves de la comarca trobin una activitat adaptada a les seves necessitats per fer de l’estiu un temps de gaudi i, alhora, una oportunitat d’adquirir noves experiències i aprenentatges. Totes les activitats són dissenyades i creades per professionals de cada sector i la seva idoneïtat és valorada pels tècnics responsables de la seva elaboració.

  • Un munt d’activitats amb una doble vessant lúdica i educativa

La guia s’estructura en diferents seccions. En una primera part s’agrupen totes les propostes organitzades per l’Ajuntament d’Olot, a través del seu programa “Estiu Riu”. Tot seguit, i ordenat per ordre alfabètic, apareixen les activitats de la resta de municipis de la comarca. Cal destacar que algunes activitats  impulsades per ajuntaments de la comarca són organitzades des del Consell Comarcal de la Garrotxa, de forma mancomunada, mentre que hi ha municipis que organitzen activitats d’estiu de forma autònoma. Paral·lelament, també es mostren propostes d’entitats o associacions privades.

En tots els casos, les propostes recollides a la guia ofereixen un gran ventall d’opcions per a tots els infants, joves i famílies. A la guia s’inclouen activitats que ja són un clàssic de l’estiu a la Garrotxa, com les Brigades Joves d’Estiu, els Camps de treball o els Casals esportius o d’altres vinculades amb la natura o la cultura. A tall d’exemple, a la guia s’ofereixen activitats de teatre, robòtica, voluntariat, expressió artística, creativitat, excursionisme, informàtica i mecanografia, equitació, escalada o idiomes, i moltes altres disciplines per triar.

En relació amb les dates i el procediment d’inscripció, cal consultar de manera individual cada proposta de la guia. En el cas de les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot, les inscripcions es faran a través d’internet a http://estiuriu.olot.cat o bé a www.olot.cat.

En el cas dels casals coorganitzats entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i els ajuntaments de Maià de Montcal, Tortellà, Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca, Sant Joan les Fonts, Riudaura i Sant Feliu de Pallerols totes les inscripcions es faran a través d’internet a www.garrotxajove.cat o a la pàgina web de cada Ajuntament.

La Guia Activa l’Estiu es pot consultar a:

Si la situació sanitària es manté, es preveu que aquest estiu 2022 es puguin dur a terme totes les activitats de forma normalitzada, sense restriccions degudes a la Covid-19. Malgrat tot, encara caldrà està atents del que vagin marcant les autoritats sanitàries.

  • Les novetats d’aquest estiu.

Com a novetats, a nivell de Consell Comarcal cal destacar l’Estiu Jove itinerant, un casal per a joves de 6è i 1r d’ESO entre els Ajuntaments de Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca i Sant Joan les Fonts que ja es va fer l’any passat de forma experimental i aquest any pretén consolidar-se. Els joves cada setmana realitzen les activitats en un dels 3 municipis. El desplaçament el fan mitjançant el transport públic de la comarca, potenciant així la sostenibilitat, el coneixement de l’entorn i dels municipis veïns, així com els recursos que tenen al seu abast i és una forma de relacionar-se amb altres joves de la comarca.

Pel que fa a les Brigades joves d’estiu, un any més joves de 14 a 16 anys podran gaudir d’una activitat lúdica i formativa al municipi on realitzen tasques de voluntariat, servei a la comunitat i és un espai de creixement i enriquiment personal com també una forma de fer poble.