Aquest dijous 17 de març, l’Oficina de Turisme Ca l’Esquirolet de Sant Joan les Fonts ha acollit la presentació del projecte “Garrotxa Cultour. Innovació en rutes per a la interpretació del patrimoni”. En un treball conjunt entre Turisme Garrotxa, el Consell Comarcal i diferents ajuntaments de la comarca, s’ha presentat aquesta iniciativa que neix amb l’objectiu de potenciar l’oferta de turisme de natura i cultura de la Garrotxa, i convertir la comarca en una smart destination, una destinació que permeti en tot moment la interacció del visitant amb el seu entorn, a través del coneixement i la conservació.

Garrotxa Cultour, amb una inversió de 200.000 euros, és un projecte cofinançat pels Fons Europeus FEDER i el Pla de Foment del Turisme de la Generalitat de Catalunya. Inclou un inventari del patrimoni, senyalització física de les rutes en el territori, fulletons divulgatius, una app gratuïta del projecte, que també es pot consultar a la pàgina web www.garrotxacultour.com.

El projecte Garrotxa Cultour recull més de 200 elements d’interès del territori. A partir de l’Inventari de Patrimoni Històric de la Garrotxa, s’han creat 15 propostes temàtiques específiques. Cadascuna inclou elements de diversos municipis, creant així rutes que no es circunscriuen, en la majoria de casos, a un únic indret, sinó que conviden al visitant a recórrer diferents espais de més d’un terme municipal, seguint el fil argumental d’un mateix element patrimonial, cultural, històric o natural. Buscar la connexió entre els pobles de la comarca i donar a conèixer a fons els elements patrimonials és una de les finalitats de Garrotxa Cultour que ofereix al visitant les rutes següents:

 1. Ermites romàniques
 2. L’Olot més autèntic
 3. El Camí de Sant Jaume
 4. Ruta medieval
 5. Miradors de la Garrotxa
 6. Les colades de lava.
 7. Besalú, vila jueva
 8. Els volcans d’Olot
 9. El camí dels remences
 10. La via romana
 11. El cor del Parc Natural
 12. La Garrotxa modernista
 13. Patrimoni industrial
 14. Records de la darrera carlinada
 15. La Garrotxa artística

Una web i una app, plataformes tecnològiques del Garrotxa Cultour

Garrotxa Cultour es complementa amb una detallada senyalització al territori. Els senyals instal·lats als diferents municipis de la Garrotxa contenen un text breu que conté informació bàsica de l’element d’interès: amb una fotografia, un mapa de situació, la referència a una pàgina web i un codi QR, que dóna accés al web patrimoni.garrotxa.cat, on es poden obtenir més dades del recurs identificat. A més, a cada municipi s’ha col·locat una cartellera amb informació de les propostes temàtiques i recursos del patrimoni propers. Tot, perquè el visitant no perdi l’oportunitat de descobrir tot el que la Garrotxa li ofereix.

El projecte es fonamenta en l’ús de les noves tecnologies per proporcionar al visitant el coneixement del territori i millorar la seva experiència. Destaca la creació d’una aplicació mòbil gratuïta, Garrotxa Cultour, que es pot descarregar a través Google Play i Apple Store, i que inclou les 15 propostes temàtiques en 4 idiomes, facilitant a l’usuari la localització de més de 200 indrets patrimonials de la Garrotxa.

Garrotxa Cultour també disposa d’una pàgina web (www.garrotxacultour.com) on el visitant pot consultar tota la informació i navegar per la història, la cultura o la natura de la Garrotxa abans d’iniciar el seu recorregut.

Finalment, per aconseguir la màxima divulgació d’aquesta iniciativa, s’han creat una sèrie de vídeos, que es poden trobar a la mateixa aplicació i al canal de Youtube de Turisme Garrotxa (www.youtube.com/turismegarrotxa) i s’ha editat un fulletó informatiu, que es distribueix a les oficines de turisme dels diferents municipis.

20150917_1404412