Com a complement de la jornada Recordant Brassens, que tindrà lloc a Olot el dissabte 29 d’octubre, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa presenta l’exposició Cantautors a Olot (1964-1984), que es podrà a veure a la sala d’actes d’aquesta institució des del 24 d’octubre fins al 30 de desembre de 2016.

Cap a l’any 1964, tres anys després de la creació d’Els Setze Jutges, Olot va començar a acollir recitals de cantautors catalans vinculats al moviment de la Nova Cançó i més tard al Grup de Folk. La societat Indústria i Comerç va ser una de les entitats que va organitzar més actuacions; però els escoltes, el grup de joves vinculat a l’organització de la Setmana de la Joventut i altres col·lectius locals també en van muntar algunes. Quan va arribar la democràcia, els cantautors catalans més importants ja havien passat per la nostra ciutat.

L’exposició presenta una vintena d’imatges, procedents de diferents fons de l’Arxiu Comarcal i de l’arxiu del fotògraf Jesús Coma, que testimonien la presència d’aquests cantautors a Olot. La mostra es complementa amb revistes, programes, cartells i una sèrie de documents que permeten fer-se una idea de com s’organitzaven aquests concerts als anys seixanta i setanta.