La innovació educativa serà l’eix central de la XXII Escola d’Estiu de la Garrotxa que començarà el proper 3 de juliol.

Els dies 3 i 4 de juliol tindrà lloc a l’Institut La Garrotxa d’Olot, el Fòrum Educa’t, la XXII Escola d’Estiu de la Garrotxa, organitzada pel Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa amb estreta col·laboració dels Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot i la col·laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa.

En aquesta edició el Fòrum Educa’t tindrà com eix central la Innovació Educativa. Aquesta temàtica que serà tractada en els tres blocs que formen el Fòrum Educa’t, intentarà fer reflexionar però també actuar per aconseguir transformar l’educació.

El primer bloc “Educació en majúscules”, començarà amb la conferència “Què, qui, com de la innovació educativa”, a càrrec d’Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, entitat promotora d’Escola Nova 21. Tot seguit es presentaran tres projectes d’innovació pedagògica de tres centres de Catalunya: l’Escola Ítaca de Manresa, l’Institut de Sils i l’Escola Pia d’Olot. El bloc acabarà amb la taula rodona: “Oportunitats i dificultats en l’aplicació de projectes d’innovació i transformació educativa”.

El segon bloc “Educació KM0”, serà l’espai per conèixer experiències pedagògiques que diferents centres de la comarca i de fora de la nostra comarca, han dissenyat i apliquen. Experiències per primària i secundària de diferents matèries i amb diversitat de formats i metodologies.

En el tercer, i últim bloc, “Educació més enllà de les aules”, es realitzarà el 1er EdcampGarrotxa. Una trobada oberta a tothom amb la finalitat de compartir aprenentatges, coneixements, inquietuds i passions sobre l’educació. Els edcamps es basen en un aprenentatge entre iguals, i es desenvolupen a través de la conversa l’intercanvi sense guions preestablerts, ni dinàmiques concretes. En un edcamp no hi ha un programa definit per l’organització, ja que són els participants els qui construeixen conjuntament el programa a partir dels temes que són del seu interès. La finalitat de l’EdcampGarrotxa és proporcionar i apropar persones que estimen l’educació per aprendre, fer xarxa i desenvolupar-se personalment i professionalment per transformar-la.

Les persones interessades poden apuntar-se a tot el Fòrum Educa’t o als blocs que més els interessin. La inscripció és gratuïta però necessària per poder organitzar bé el Fòrum Educa’t i poder assegurar que totes les persones inscrites tinguin preparat el material que es facilitarà.

Per fer la inscripció cal omplir el formulari que està disponible a la pàgina web del Col.lectiu d’Ensenyants de La Garrotxa. Allà, a més, hi podeu consultar el programa complet. S’hi pot arribar al web https://sites.google.com/site/collectiudemestres/. També a través del banner de la pàgina web de l’IME http://ime.olot.cat/