Entrega Diploma Dia EuropaCada 9 de maig, coincidint amb la celebració del Dia d’Europa, el Consell Català del Moviment Europeu concedeix un diploma a les institucions, organitzacions, entitats o col·lectius que treballen activament en la difusió de l’esperit europeista. Amb aquesta distinció, el Consell Català reconeix i dóna visibilitat a la trajectòria europeista d’aquestes entitats i, al mateix temps, posa en valor la tasca d’apropar Europa a la ciutadania.

Aquest any, el Consell Català del Moviment Europeu ha concedit un dels diplomes del Dia d’Europa al Consell Comarcal de la Garrotxa per la feina que es porta a terme des del Servei de Joventut. El president del Consell Comarcal en funcions, Joan Espona, ha subratllat “la gran tasca que realitzen des del Servei de Joventut del Consell i sobretot als seus tècnics que treballen activament per donar resposta a les necessitats dels noies i noies de la comarca, bona part del quals demanen per qüestions relacionades amb Europa”. Espona també ha agraït al secretari general del Consell Català del Moviment Europeu, Joaquim Millan “haver pensat en el Consell de la Garrotxa per a aquesta distinció”, que aquest 2015 també s’ha atorgat a Can Quintana-Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, l’Institut de Torredembarra, l’Institut Comte de Rius de Tarragona i a Palau Macaya – Obra Social la Caixa. De la seva banda, el secretari general del CCME, Joaquim Millan, ha destacat “la importància i reconeixement de la feina feta pel Consell Comarcal de la Garrotxa per apropar la UE al territori i a la ciutadania, especialment als joves”.

El passat mes de setembre, el Servei de Joventut del Consell Comarcal va rebre l’autorització per convertir-se en punt multiplicador qualificat de la xarxa Eurodesk, un servei d’informació sobre programes i iniciatives europees dirigit no només als joves de la comarca sinó adreçat a qualsevol persona que treballa o té interès en l’àmbit de la joventut. Des d’aquest moment, el Servei de Joventut ofereix de forma presencial des de les oficines del Consell Comarcal i a través de la pàgina web www.garrotxajove.cat, informació sobre oportunitats de treball, educació i formació als diferents països de la Unió Europea, assessorament per a possibles intercanvis de joves, cerca de contactes o possibles socis per a projectes europeus i recomanacions pràctiques per a viatjar als diferents països que integren la xarxa, entre moltes altres qüestions.

Durant l’entrega del Diploma Dia d’Europa que ha tingut lloc aquest dimecres 10 de juny al Consell Comarcal de la Garrotxa la tècnica de Joventut, Cristina Riera, ha afirmat que “també hem oferim amb Europe Direct Girona el recurs educatiu Joventut Activa a la Unió Europea. 127 alumnes van participar durant el curs passat d’aquest recurs que, sumats als 145 estudiants del curs actual, rep molt bona valoració per part dels assistents”.

El Consell Comarcal és, des de fa deu anys, entitat d’enviament del Servei de Voluntariat Europeu i des de l’any passat també participa d’un intercanvi de joves amb França. La realització d’una sèrie de documentals “Joves x Europa #1: Erasmus Universitari” i la participació a la Setmana Europea de la Joventut són altres iniciatives portades a terme des del Servei de Joventut de la Garrotxa.