soc

El Consell Comarcal de la Garrotxa, al llarg del passat mes de novembre ha formalitzat la contractació de sis joves a través del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i amb el cofinançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, el Servicio Públic d’Ocupació Estatal del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

A la Garrotxa, cinc de les noves contractacions pertanyen al programa de contractació en pràctiques de persones joves. En aquesta edició, els participants realitzaran tasques de suport als serveis tècnics en temes relacionats amb el cadastre, col·laboració tècnica en l’àrea de sistemes informàtics, suport a la coordinació i organització d’activitats juvenils, suport en temes de comunicació municipal o tasques d’inventari i catalogació. Els ajuntaments de la comarca que rebran joves en pràctiques durant sis mesos seran Les Preses, Beuda, la Vall d’en Bas, Santa Pau i el propi Consell Comarcal de la Garrotxa, respectivament. L’objectiu d’aquestes contractacions és el de millorar la ocupabilitat dels participants amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que es faciliti la possible incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps d’aquests joves participants.

La sisena contractació realitzada pel Consell Comarcal de la Garrotxa ha estat la d’un impulsor juvenil, una figura que té com a objectiu garantir que els joves de més de 16 anys i menys de 30, que no treballen, ni estudien, ni segueixen una formació, rebin una oferta d’ocupació de qualitat, educació contínua, formació com a aprenents o període de pràctiques, en un termini de quatre mesos després d’haver estat acceptats al programa de Garantia Juvenil. A la Garrotxa, l’impulsor haurà de donar a conèixer entre els joves del territori el programa de Garantia Juvenil i fer seguiment i coordinació del programa amb tots els agents implicats en la seva formació i ocupació. Es tracta, doncs, d’una figura important per ajudar a disminuir l’atur juvenil a la comarca i orientar als joves en el seu futur laboral.

La durada dels contractes varia segons la seva tipologia. Així, en el cas de les contraccions en pràctiques, els joves podran adquirir experiència fins el proper mes de maig, i en el cas de l’impulsor juvenil, el contracte es perllonga per un any, al llarg del qual es realitzen avaluacions bimensuals per mesurar els resultats i la incorporació real de joves al programa de garantia juvenil.

Operació cofinançada per:

gene

 

 

minis

 

 

fons-social