L’any 2016 i gràcies als acords que el Consell Comarcal de la Garrotxa va assolir amb la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, van entrar en funcionament a la comarca una sèrie de nous serveis de transport per carretera per cobrir, principalment, dos tipus de necessitats del territori: els desplaçaments a mercats setmanals i els serveis de bus nit els dies de les festes locals o altres esdeveniments lúdics dels pobles de la comarca.

Després de la bona acollida per part de la població i l’alta utilització d’aquests serveis, el Consell Comarcal, amb l’acord i participació econòmica per part dels ajuntaments de la comarca, ha tancat la proposta definitiva de serveis especials de transport per a aquest any. La proposta s’emmarca dins del Pla de Transports de Viatgers 2017 i amplia els serveis de transports oferts.

Les novetats d’aquest any, en relació al servei de Bus Nit, corresponen, per una banda, al Bus Nit que el passat dissabte va unir l’estació d’autobusos d’Olot amb Sant Joan les Fonts, en motiu de les Festes del Roser d’aquesta localitat i el bus que oferirà servei durant la Festa Jove de la mateixa localitat. Respecte al servei de dissabte passat a la nit, destaquen els bons resultats d’utilització, amb un total de 173 usuaris que es van moure entre la capital de la Garrotxa i Sant Joan les Fonts.

Per una altra banda, aquest 2017 el municipi de Riudaura disposarà de dos nous serveis de Bus Nit, un per assistir a les festes de la Vall d’en Bas (dels seus diferents nuclis) i un altre programat per al proper mes de setembre, en motiu de la celebració de les Festes del Tura a Olot. A aquests nous serveis puntuals de Bus Nit s’uneix el sol·licitat per l’Ajuntament de Santa Pau per cobrir el trajecte Olot – Santa Pau durant el festival musical Descampat, que es celebrarà el proper mes de juliol.

La resta de serveis corresponents a les línies lligades als mercats setmanals d’Olot i Besalú, es mantenen.

Així, durant l’any 2017, els serveis especials de transport a la comarca es concreten en les següent línies:

SERVEIS DE MERCATS A LA GARROTXA.

 • Mercat d’Olot dels dilluns: Tots els dilluns al matí, en funcionament les línies Olot – Batet, Olot – Riudaura, Olot – Oix i Olot – Vall d’en Bas. A més, els ciutadans de Mieres tenen a la seva disposició un servei a la demanda de la línia Mieres – Santa Pau – Olot, tots els dilluns la matí. Es tracta d’un servei que per fer-ne ús cal fer una reserva prèvia de plaça. La reserva es farà trucant al telèfon 972 26 01 96 de Teisa, abans del divendres a les 17h.
 • Mercat de Besalú els dimarts: Tots els dimarts al matí, la línia Maià de Montcal – Beuda – Besalú  

 

SERVEIS DE BUS-NIT PROGRAMATS.

 

 • Festa del Roser de Sant Joan les Fonts (dissabte passat)
 • Festa Jove de Sant Joan les Fonts.
 • Festa Major de la Vall d’en Bas – Joanetes.
 • Festa Major de la Vall d’en Bas – Joanetes.
 • Festa Major de la Vall d’en Bas – La Pinya.
 • Festa Major de la Vall d’en Bas – Puigpardines.
 • Festa Major de la Vall d’en Bas – El Mallol.
 • Festa Major de la Vall d’en Bas – Sant Esteve d’en Bas.
 • Festival de música Descampat – Santa Pau.
 • Festa Major de Montagut
 • Festa Major d’Oix
 • Riudaura: serveis per assistir a les festes majors de la Vall d’en Bas i Olot.

 

Els alcaldes de la comarca han rebut amb satisfacció l’ampliació de serveis de de transport públic. Uns serveis que es financen entre els recursos del Pla de Viatgers de la Garrotxa i els ajuntaments de la comarca que aporten un terç del seu cost.