Inauguració exposició #Dretscompartits Unió Europea      Inauguració exposició #Dretscompartits Unió Europea

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, i el responsable de Comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Marcelino Cabrera, han inaugurat aquest dimarts 6 d’agost l’exposició #dretscompartits’, sobre els drets dels ciutadans de la Unió Europea. L’acte ha anat seguit d’un posterior debat, moderat pel director d’Olot Televisió, Albert Brosa, que ha comptat amb l’assistència del periodista i expert del Team Europe de la Comissió Europea, Ramón Vilaró. El paper de la Unió Europea en el context econòmic actual, el coneixement per part de la ciutadania de les decisions preses pel Parlament Europeu, els índex de participació a les eleccions europees i el dret a decidir són algunes de les qüestions que es van debatre en aquest ‘Diàleg amb els ciutadans sobre el futur de la UE’.

L’exposició ‘#dretscompartits’ que des d’aquest dimarts es pot veure a la planta baixa del Consell Comarcal de la Garrotxa fa un recorregut per la llista dels drets que tenim com a ciutadans de la UE: els drets fonamentals i d’altres que la Unió ha legislat per tal de protegir-nos tant quan som al nostre país com quan ens desplacem o residim a fora. Així, es parla tant del dret a la no discriminació com del dret a accedir a la seguretat social i als serveis bàsics; del dret de viure, treballar i estudiar en qualsevol país de la UE i de drets relacionats amb qüestions més quotidianes com ara les tarifes del mòbil o el que podem reclamar com a consumidors. Amb la inauguració d’aquesta exposició, organitzada en el marc de l’Any Europeu dels Ciutadans 2013, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona vol apropar la Unió Europea i el seu projecte als garrotxins i garrotxines.

La mostra ‘#dretscompartits’, que es podrà visitar fins el 30 d’agost,
convida els visitants a conèixer els seus drets com a ciutadans de la UE
i a compartir-los a les xarxes socials

La mostra convida els visitants a conèixer els seus drets, a exercir-los plenament i a donar-los a conèixer també al seu entorn. Per això, fa servir codis QR que remeten a la versió ‘on-line de l’exposició que permet ampliar i compartir els continguts a través de la xarxa social Facebook. Alhora, s’ha creat l’etiqueta #dretscompartits a Twitter, per buscar i compartir informació sobre els diferents drets que repassa la mostra.

L’exposició ‘#dretscompartits’ es podrà veure fins al 30 d’agost al Consell Comarcal de la Garrotxa.