Campanya "Cuidem les nostres dents"270 alumnes de la Garrotxa participen de la campanya “Cuidem les nostres dents” que ha posat en marxa el Consell Comarcal aquest curs 2014-2015. Tres centres educatius d’Olot (l’Escola Llar, l’Escola del Morrot i l’Escola de Sant Roc) prenen part d’aquest programa que té per finalitat la promoció de la salut i la prevenció de les malalties buco-dentals entre els alumnes que es queden a dinar a l’escola. Es tracta d’una prova pilot iniciada amb els alumnes de primer a sisè de primària d’aquests tres centres, però que és previst que properament s’ampliï als estudiants de la resta de franges d’edat i que s’implanti, ben aviat, a altres centres educatius de la comarca.

El Consell Comarcal gestiona aquest curs els menjadors de tretze centres educatius de la comarca. L’empresa Serunion s’encarrega de l’elaboració del menjar així com de posar a disposició de cada escola el personal necessari per al funcionament d’aquest servei. Des de principis d’aquest curs, els monitors del menjador escolar també fan possible la campanya “Cuidem les nostres dents” que es dirigeix als alumnes de primer a sisè de primària perquè adquireixin l’hàbit de raspallar-se les dents després de cada àpat. La consellera d’Educació del Consell Comarcal, Mar Roca, ha explicat que “cada escola ha col.locat un armari amb els raspalls dels alumnes dins del mateix menjador o bé al lavabo més proper”. Després de dinar, els estudiants es raspallen les dents, sota la supervisió dels monitors que, a més d’explicar-los la manera correcta de fer-ho, també els recorden quins aliments són perjudicials per les seves dents (l’excés de sucre, llaminadures…)”. La directora de l’Escola del Morrot, Marisol Fàbrega, ha assegurat que “des de que el Consell ens ho va proposar, l’empresa que gestiona el menjador i l’AMIPA van posar fil a l’agulla a aquest projecte que complementa, no substitueix, la raspallada dels vespres a casa i que s’afegeix a les activitats que realitzem des del centre dins del programa Som Escola Saludable”.

La bona acollida que la campanya “Cuidem les dents” està tenint a les tres escoles d’Olot on s’ha implantat fa preveure el seu desplegament a altres centres educatius de la comarca. El cap de l’Àrea d’Educació i Joventut del Consell Comarcal, Josep Compte, ha explicat que “l’Escola Castanyer de Sant Joan les Fonts i Les Escomes de Sant Jaume de Llierca ja han mostrat el seu interès per entrar a formar part d’aquest programa” que, tot i que inicialment s’ha dirigit als escolars de primer a sisè de primària, properament també s’obrirà a la resta d’estudiants que utilitzen el menjador escolar dels centres que gestiona el Consell Comarcal.