El Ple de Consell Comarcal celebrat dijous va aprovar per unanimitat el canvi de les actuals denominacions dels grups comarcals de Convergència Democràtica de Catalunya i d’Unió Democràtica de Catalunya. Així, a partir d’ara, els grups passaran a denominar-se: Grup Comarcal del Partit Demòcrata de Catalunya i Grup Comarcal Demòcrates de Catalunya i Independents de la Garrotxa.

La revisió dels preus del servei de recollida de deixalles de proximitat per aquest any 2017 i d’explotació, conservació i manteniment i millores dels sistemes de sanejament de la Garrotxa també han ocupat una part del debat. Amb el vot a favor dels grups comarcals del PDeCAT, Demòcrates de Catalunya i Independents de la Garrotxa, ERC i PSC i l’abstenció de la CUP s’ha aprovat aquesta revisió de preus. En el cas de la recollida de deixalles en proximitat, la revisió inclou la sortida del municipi de Besalú del sistema comarcal.

També en l’àmbit del Medi Ambient i la Salut Pública, a la sessió ha estat aprovada la renovació de la concessió administrativa per a la prestació del servei públic relatiu a l’explotació del dipòsit controlat de residus municipals de la comarca de la Garrotxa. L’empresa IGFA, SA continuarà prestant el servei que desenvolupa des de l’any 2008.

El conseller de Promoció Econòmica, Eduard Llorà ha explicat els punts relatius a l’aprovació dels convenis referents a la coordinació, comercialització i promoció de la Xarxa de Senders Itinerànnia i el conveni entre el Consell Comarcal i l’Associació Turisme Garrotxa per a la promoció del turisme sostenible. En aquest apartat ha destacat la importància de col·laborar amb les comarques del Ripollès i l’Alt Empordà pel manteniment de la xarxa de senders que permeten atreure turisme al territori i mantenir camins entre les diferents comarques. En la seva intervenció, Llorà també va explicar la proposta d’adscripció funcional de tres llocs de treball del Consell Comarcal de la Garrotxa al Consorci DinàmiG. Concretament, es tracta de dos Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) i un tècnic del Programa 30 Plus, que desenvoluparan tasques de promoció econòmica en l’àmbit competencial de DinàmiG.