Aquest mes de gener s’ha donat per finalitzada la 7a edició del Gran Recapte d’Aliments. El passat diumenge 15 de gener es va tancar la recollida d’aliments i productes bàsics que ha organitzat el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que ha comptat amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca.

Durant la jornada central del Gran Recapte, celebrada el dissabte 26 de novembre, es van recollir 31.937 unitats d’aliments i productes bàsics. 18 supermercats van participar d’aquesta diada, que va recollir aproximadament unes 700 unitats més que l’any anterior.

La campanya, però, havia començat el 14 de novembre amb la posada en marxa dels  primers punts de recollida del Gran Recapte. Cada municipi de la Garrotxa va habilitar espais i equipaments on poder recollir els aliments i productes bàsics, i va fixar el calendari previst. En total, es van posar en marxa 90 punts de recollida entre tots els municipis de la comarca i les entitats van començar a organitzar activitats que incorporaven donacions de productes o donatius destinats al Gran Recapte.

El Gran Recapte de la Garrotxa ha finalitzat el 15 de gener amb un balanç positiu. En total, s’han recollit 41.051 unitats d’aliments i productes bàsics a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Es tracta d’una xifra inferior a la de l’any anterior però, per contra, els aliments i productes que s’han recollit han estat, en un percentatge molt alt, els sol·licitats per l’organització, posant de manifest tant l’èxit de la campanya informativa com la bona organització als centres comercials.

Llet, pasta i llegums han estat els productes que més han arribar al Centre de Distribució d’Aliments, gràcies a les aportacions ciutadanes. Des de l’organització s’agraeix a totes les persones que, d’una manera o altra han participat del Gran Recapte, i especialment als 350 voluntaris que han dedicat una estona del seu temps lliure per col·laborar amb la campanya i també als participants dels diferents espais de costura i dels casals de la gent gran que van elaborar les bosses del Gran Recapte, una iniciativa que aquest any s’ha consolidat.

Recordem que es poden fer aportacions de productes bàsics i aliments al llarg de tot l’any al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa. Més informació a www.casg.cat.