Consell Comarcal de la Garrotxa

Turisme Garrotxa

turisme-garrotxa_001Turisme Garrotxa és una associació privada integrada principalment per representants del sector turístic privat i públic de la Garrotxa, que treballa per a la millora de la competitivitat dels seus socis i membres oferint serveis d’informació, orientació, assessorament, formació, promoció de l’oferta turística, disseny de productes turístics i suport a la comercialització.

El Consell Comarcal de la Garrotxa, els ajuntaments de la comarca, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el Consorci de Protecció de l’Alta Garrotxa, a més de representants dels promotors particulars associats als diferents gremis, associacions o entitats de la comarca formen part de Turisme Garrotxa que, actualment, té més de 30 socis i més d’un centenar d’empreses adherides. En total, Turisme Garrotxa presta serveis a gairebé 200 empreses turístiques.

Entre altres funcions, Turisme Garrotxa promou, representa i coordina, de forma participativa, un model de desenvolupament sostenible arrelat al territori, que combina el respecte pel medi ambient amb les necessitats i expectatives de les entitats, empreses i municipis que reben els seus serveis. A partir de l’estratègia fixada a la Carta Europea de Turisme Sostenible que l’any 2001 va obtenir el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de Turisme Garrotxa es treballa en la implantació al territori d’aquesta marca europea d’excel•lència.

Les principals actuacions que Turisme Garrotxa ha portat a terme durant el 2012:

  • Assistència a fires de temàtica general i especialitzades (SITC, FITUR…).
  • Suport a la comercialització de productes.
  • Assessorament i informació als socis i empreses del sector. Impuls de l’associacionisme.
  • Atenció a grups: famtrips o viatges de familiarització, presstrips o atenció als periodistes, viatges de formació.
  • Posada en marxa dels punts digitals d’informació turística de la Garrotxa.
  • Manteniment de la xarxa de senders d’Itinerànnia.
  • Publicacions i productes editats a partir de la informació coordinada amb els tècnics de turisme dels ajuntaments (guia Tot Garrotxa, mapa turístic, tiquet museu, Descobreix la Garrotxa, mapa d’Itinerànnia).
  • Comunicació corporativa: tramesa d’informació i edició d’un butlletí intern dirigit als associats, actualització de la pàgina web www.turismegarrotxa.com i gestió de la intranet i xarxes socials.

TURISME GARROTXA
Av. Onze de Setembre, 16, 2n pis d’Olot
972 27 16 00
www.turismegarrotxa.com