El festival de senderisme Garrotxa Volcanic Walking torna el 24 al 26 de maig de 2024 amb un total de 10 activitats diverses per tota la comarca, que faran que els participants descobreixin de primera mà el patrimoni cultural i natural de la Garrotxa amb guies locals i a uns preus més econòmics del que és habitual.

L’organitzen Turisme Garrotxa i la Xarxa de Senders Itinerànnia, dins el marc dels Festivals de Senderisme dels Pirineus, coordinats per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran) i amb el suport de la marca turística Pirineus, el Patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. L’objectiu principal de l’acció és promoure el senderisme com una activitat d’oci saludable i sostenible i ofereixen un programa de rutes guiades a peu, per diferents indrets del territori, per a tots els públics, en grups reduïts i conduïdes per guies professionals.

Itineraris amb història, circuits d’orientació en paratges naturals, marxa nòrdica enmig d’ermites romàniques, fer de pelegrí, veure la posta de sol des d’un cim emblemàtic o recórrer el bosc a la foscor són només algunes de les activitats incloses a la programació.

L’edició d’enguany proposa activitats de diferent durada i per a tots els públics per acostar els participants a conèixer, a través dels guies i interpretadors del territori, la natura i cultura de la Garrotxa. Al final de la visita, s’obsequiarà els assistents amb el kit del senderista: una motxilla petita, una cantimplora i una mostra de producte local.

Per als visitants que vulguin aprofitar tot el cap de setmana, s’ofereixen paquets que consisteixen en el forfet aventura (estada d’una o dues nits més activitats de senderisme) i el forfet nit i dia (estada d’una o dues nits més una activitat d’astronomia i senderisme).

Les activitats programades a la comarca dins del Garrotxa Volcanic Walking 2024 són:

Divendres 24 de maig

  • Astronomia i passeig de capvespre a Sant Andreu de Gitarriu.
  • Nit de lluna a la fageda d’en Jordà.

Dissabte 25 de maig

  • Resseguint la petjada de la Guerra Civil a Olot.
  • Circuit d’orientació entre bestioles.
  • Fageda en Ruta.
  • Posta de sol al Puigsacalm.
  • Astronomia i passeig de capvespre a Sant Andreu de Gitarriu.

Diumenge 26 de maig

  • Pelegrins per Besalú i Beuda.
  • L’entorn paisatgístic de Castellfollit de la Roca.
  • Marxa nòrdica pel romànic de la vall de Bianya.
  • Cursa d’orientació entre volcans.

El Garrotxa Volcanic Walking és una iniciativa impulsada en el marc de l’estratègia de la Carta Europea de Turisme Sostenible a la Garrotxa (CETS), una eina de treball creada per la Federació EUROPARC, per promoure una gestió responsable, sostenible i de qualitat del turisme.

Per a més informació:

www.garrotxavolcanicwalking.cat

Turisme Garrotxa. Telèfon: 972 27 16 00 – [email protected]