Aquesta primavera, a partir del dia 3 de maig, circularà una nova línia de bus entre els municipis garrotxins de Sant Aniol de Finestres i les Planes d’Hostoles els divendres que hi hagi mercat en aquesta darrera localitat. Es tracta d’una petició sorgida dels dos ajuntaments implicats i de la necessitat que els habitants de Sant Aniol que no disposen de mitjà de transport puguin anar a mercat a les Planes. El Consell Comarcal de la Garrotxa, mitjançant el Pla de Transport de Viatgers i amb el suport del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, finançarà el cost del servei.

L’operador serà TEISA i constarà d’un viatge d’anada des de Sant Aniol que sortirà a les 10.00 h i un de tornada que serà a les 12.20 h. Tots dos tindran una durada prevista de 20 minuts de trajecte. El servei serà sota demanda i només s’efectuarà quan hi hagi reserva, estalviant desplaçaments innecessaris del bus i, sobretot, evitant possibles emissions contaminants. Caldrà reservar-lo fins com a molt tard el dijous anterior a les 15.00 h trucant al telèfon 972 260 196 i, al ser un tram integrat, també es podrà fer el viatge utilitzant un títol d’ATM Girona.

Aquesta línia s’afegeix a les tres ja existents a demanda que circulaven fins ara: Olot-Batet els dies de mercat a Olot, Mieres-Santa Pau-Olot de dilluns a divendres i Maià de Montcal-Beuda-Besalú els dimarts feiners de mercat a Besalú. En tots els casos, també cal una reserva el dia anterior abans de les 15.00 h trucant al 972 260 196. Cal recordar que TEISA també opera una línia els dilluns de mercat a Olot entre la capital garrotxina i Oix, però que en aquest cas és regular i no cal reservar el servei prèviament.