Ja es pot consultar la Guia Activa l’Estiu 2024, elaborada pel Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot. La guia agrupa en un sol document totes les propostes educatives, esportives, culturals i de lleure que s’organitzen durant el període de vacances estivals a Olot i la comarca. Hi ha propostes per a infants i joves menors de 18 anys dissenyades i creades per professionals de cada sector. La guia es divideix en tres blocs: les activitats de l’Estiu Riu (aquelles organitzades des de l’Ajuntament d’Olot), les que organitzen la resta d’Ajuntaments de la Garrotxa i les d’entitats i empreses. L’objectiu és que cada família trobi una activitat adaptada a les seves necessitats, i fer de l’estiu un temps d’oci i una oportunitat per adquirir noves experiències i aprenentatges.

Estiu Riu 2024

L’Estiu Riu és el conjunt d’activitats d’educació en el lleure municipals organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació i l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot durant el període de vacances d’estiu escolars.
Des de l’Estiu Riu s’organitzen cada any casals amb activitats lúdiques, educatives i esportives de tot tipus per a infants i joves de totes les edats: casal de joves, casal per a infants i joves amb diversitat funcional, casalet de les fonts (per a infants que començaran i3), esplai de petits Malagrida i esplai de petits Pla de Dalt (per a infants de 4 a 7 anys) i el casal Bisaroques (per a infants de 2n a 6è de primària).

Enguany es tornen a organitzar els Casals Culturals per a joves. Durant quatre setmanes, els joves de 12 a 16 anys poden participar en propostes artístiques i creatives. Aquest 2024, hi haurà una setmana dedicada al periodisme (per conèixer què passa darrera una càmera d’informatius, aprendre com es prepara un entrevista o com es ven algun producte o servei amb una falca de només 20 segons). La segona
serà un taller de teatre amb Carla Rovira en què els joves faran exercicis d’escriptura teatral, improvisació, disseny d’escenografia… La tercera setmana, conduïda per Ferran Coves, se centrarà en el cartellisme i la publicitat. I, la quarta, estarà dedicada al rap i a l’escriptura lírica amb Erol Urbà.

Una novetat és un casal per a joves de 15 dies titulat: Estada de cant i interpretació. Fes-te escoltar! destinat a joves de 12 a 16 anys que els agradi cantar i interpretar. De la mà de cantants professionals en actiu de la formació Cor de Teatre, els joves iniciaran un camí en el món del cant i la interpretació, que culminarà amb una actuació oberta a famílies i amics.
En l’àmbit d’esports, l’Estiu Riu organitza un seguit de casals esportius per a infants de 4 a 12 anys, com són el casal d’hoquei, patinatge i gimnàstica. A més el casal de bàsquet per a joves de 12 a 16 anys, i també casals aquàtics, on hi haurà diferents opcions de piscina i natació.

Les brigades joves d’estiu i els casals temàtics de robòtica i natura completen l’oferta de l’Estiu Riu.

El període d’inscripció serà des de les 9 h del dimecres 24 d’abril fins a les 24 h del diumenge 12 de maig de 2024 per internet a www.estiuriu.olot.cat. També es podran fer de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olot, situada a l’Hospici. L’horari d’atenció serà de 8 a 15 h (tret del dia 24 que serà a partir de les 9 h). Per a qualsevol consulta o dubte sobre les activitats d’Estiu Riu es pot trucar al telèfon 621 129 070 de 9.30 a 14.30 h. Els preus de les activitats compten amb descomptes per a famílies nombroses i monoparentals, per a persones amb discapacitat, així com per tenir el carnet d’usuari de les instal·lacions esportives municipals i per inscriure més d’un germà o germana a les activitats.

L’estiu als pobles de la comarca

Els ajuntaments de Castellfollit de la Roca, Maià de Montcal, les Planes d’Hostoles, les Preses, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Tortellà, la Vall d’en Bas i la Vall de Bianya organitzen activitats per aquests mesos d’estiu per a infants i joves, des de casalets per als més petits, fins a les Brigades Joves i casals per als més grans.
Les inscripcions de les propostes organitzades a través del Consell Comarcal es podran fer a través del portal www.garrotxajove.cat o a través de la pàgina web de cada ajuntament. Pel que fa als casals mancomunats i Estiu Jove les inscripcions es duran a terme de l’1 al 19 de maig. En el cas de les brigades joves, el termini és del 6 al 24 de maig.
Per la resta d’activitats de lleure, cal consultar els terminis i el procés d’inscripció a través de la guia o dels respectius ajuntaments.

Arts, esports i idiomes: les propostes estiuenques de les entitats

El tercer bloc de la Guia inclou les activitats ludicoformatives i formatives organitzades per part d’entitats i empreses privades d’Olot i comarca. En aquest paquet s’hi troben també una gran varietat de propostes: tenis, pàdel, futbol, natura, arts i manualitats, colònies, campaments, idiomes, mecanografia, etc.

 

Descarrega la Guia Activa l’Estiu 2024.