Avui és 8 de març, dia Internacional de les Dones. És una jornada per reivindicar els drets de les dones i reclamar l’erradicació de les desigualtats, encara vigents, en molts àmbits de la societat. Des del Consell Comarcal considerem que cada dia hauria 8 de març per treballar inscansablement per a assolir una societat justa, igualitària i amb les mateixes oportunitats per a tothom. Enguany, ens hem adherit a la declaració institucional de la Generalitat de Catalunya.

Dades del SIAD 2023

El SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona) de la Comarca de la Garrotxa és un servei públic i gratuït, depenent del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, que ofereix una atenció integral i especialitzada en les necessitats i els drets de les dones. Des d’aquest servei es dona informació, assessorament jurídic i atenció psicològica a nivell individual, grupal i comunitari. En aquest document, hi trobareu un resum de les dades del 2023 del SIAD.

Actes i activitats a la comarca amb motiu del 8 de març

Durant el mateix 8 de març o dies anteriors i posteriors, diferents pobles de la comarca organitzaran actes. A Olot, per exemple, es llegirà el manifest a les 12.00 h davant mateix de l’Ajuntament. Entre altres, aquests municipis celebraran activitats o actes:

Besalú.

Sant Jaume de Llierca.

Les Planes d’Hostoles.

Maià de Montcal.

Sant Joan les Fonts.

Les Preses.

Tortellà.

La Vall d’en Bas.

Castellfollit de la Roca.

–  Montagut i Oix.

Santa Pau.

Sant Feliu de Pallerols