Es tracta de dotze experiències ecoturístiques a través de les quals els participants podran conèixer els valors a preservar a la nostra comarca.

Visites amb Valors és un nou programa d’activitats ecoturístiques anual, a través de les quals els habitants de la Garrotxa i els seus visitants podran conèixer els valors singulars de la Garrotxa com per exemple els volcans, el silenci, la flora, la fauna, el paisatge, així com la seva història, l’arquitectura i els productes locals. Avui s’ha presentat el projecte al Consell Comarcal de la Garrotxa en roda de premsa. Hi han participat el president del Consell Comarcal de la Garrotxa i del Consorci de l’Alta Garrotxa, Santi Reixach i la presidenta de Turisme Garrotxa i consellera comarcal de Turisme i Empresa, Gemma Canalias.

Les dotze activitats del programa, una per cada mes de l’any, estan relacionades amb conegudes efemèrides ambientals, de conservació o del turisme amb l’objectiu que el públic més sensibilitzat en l’ecoturisme gaudeixi d’una oferta d’activitats a la comarca. La iniciativa ha estat impulsada pel grup de treball de la Carta Europea de Turisme sostenible (CETS) que, com ha explicat Gemma Canalias, vol fomentar l’ecoturisme a la Garrotxa “a través de la comprensió, interpretació i consciència de la natura, la cultura, la història i el paisatge de la comarca, en especial als espais protegits a través d’activitats guiades”.

Per aquest motiu, les activitats proposades les oferiran empreses acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, que  compten amb un clar compromís de treball per la protecció i la conservació del territori. En aquest sentit, Canalias ha volgut remarcar que la Garrotxa “treballem des de 2001 amb estratègies de desenvolupament turístic basades en la Carta Europea de Turisme Sostenible”. Santi Reixach, per la seva banda, hi ha afegit que “amb iniciatives com aquesta fem que tant la població local com els visitants valorin els actius naturals i culturals de la comarca i ajudin a posicionar-la com una destinació de turisme sostenible”.

Participant en aquestes activitats, tant la població local com els visitants gaudiran d’una experiència única que els permetrà conèixer, observar, recórrer, interpretar i aprendre sobre la natura, la cultura i la població local del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i de l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa, entre altres indrets. Canalias ha destacat que també “contribuiran al desenvolupament local i la conservació dels espais protegits”.

Visites amb Valors va dirigit al públic local i al mercat català. Està pensat per a grups reduïts i, per disposar d’una major promoció i atracció, totes les activitats tindran un preu especial de 10 € per persona. Els detalls de les activitats proposades a Visites amb Valors i la informació fer-ne la reserva de cadascuna d’elles, es pot trobar al lloc web següent: https://ca.turismegarrotxa.com/visitesambvalors/.

Activitats Visites amb Valors 2024

14 de gener: Vol en globus.

17 de febrer: Taller d’indianes a la Moixina.

23 de març: Descobrint la Vall d’Hortmoier.

7 d’abril: Bany de bosc a l’Alta Garrotxa.

25 de maig: Fageda en ruta.

2 de juny: Descobreix els paisatges de la Garrotxa en Bicicleta.

20 de juliol: Nit de lluna a la Fageda.

24 d’agost: Taller plat volcànic.

28 de setembre: Via Annia: Roma als Pirineus.

19 d’octubre: Un dia a pagès.

30 de novembre: Arquitectura de la Pedra Tosca.

14 de desembre: Astronomia a l’ermita de Sant Andreu de Gitarriu.