Aquest programa pretén proporcionar eines i recursos a les persones joves de la comarca de la Garrotxa relacionats amb la salut en un sentit ampli.

L’Àrea d’Educació i Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa ha posat en marxa la tercera edició del programa de formació Agents de Salut Jove, que pretén proporcionar eines i recursos a les persones joves de la Garrotxa relacionats amb la salut en un sentit ampli. Tindrà lloc del 25 al 28 de març, durant la Setmana Santa, i va dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys (nascuts entre 2003 i 2008). Les inscripcions es poden portar a terme fins al 18 de març mitjançant aquest formulari, que també està enllaçat a la pàgina web de Garrotxa Jove: https://garrotxajove.cat/agents-de-salut-jove/. Aquí també s’hi podran trobar els detalls de totes les sessions i l’espai en què es farà, encara per determinar.

El procés formatiu neix amb la intenció que els participants assumeixin el protagonisme, incorporant la doble perspectiva d’aprendre per a després generar consciència dins del grup d’iguals i, així, esdevenir referents en la seva comunitat. A la formació es tracten coneixements sobre sexualitats, primers auxilis, consum de tòxics, violències, alimentació conscient, entre altres. Són habilitats i eines per a poder detectar i prevenir situacions de risc en relació a la salut individual i col·lectiva. Tots els continguts es tracten a través d’intervenció de professionals experts de la comarca en els diferents àmbits on treballen. 

El format serà presencial (vint hores) i, a banda dels continguts de caire més teòric, el curs també té una part important d’acció pràctica (sis hores) en què es dissenyarà una campanya de promoció o una proposta d’intervenció per a posar en pràctica tots els temes tractats a les diferents sessions. Posteriorment, també es podrà formar un grup de treball estable per a totes les persones que vulguin seguir divulgant, col·laborant i promocionant tots aquests aspectes.

 

Un cop acabat el curs, els joves disposaran d’un certificat d’aprofitament (cal assistir a, com a mínim, el 80% de les sessions i haver fet la part pràctica), així com un certificat del curs de primers auxilis de la Creu Roja.