El Garrotxa Approp, l’app de consum local gratuïta de la Garrotxa, comença l’any 2024 anunciant noves campanyes i premis per als proppers i per als establiments adherits al projecte.

L’app que ja ha fet circular 7,9 milions d’euros en més de 171.000 vendes a la Garrotxa, ja és la preferida per estalviar i guanyar premis de molts garrotxins que l’utilitzen de manera regular en les seves compres setmanals. El projecte Garrotxa Approp, impulsat per les associacions del territori i totalment gratuït per l’usuari, prepara per a aquest 2024 accions i campanyes que pretenen reafirmar encara més el costum de compra a través de l’app, fomentar els hàbits sostenibles de la població i premiar la fidelització dels proppers. Només durant el 2023, el Garrotxa Approp ha generat 76.309 vendes a la comarca, que representen un 45% del total generat per l’app des dels seus inicis el desembre de 2020 i ha mogut 3,1 milions d’euros (que representa un 40% del total), generant així riquesa entre els garrotxins i promovent hàbits de compra de proximitat.

Entre les campanyes proposades per a aquest any, en destaca la ruleta del Garrotxa Approp. Es tracta d’una campanya d’incentivació de les compres al territori i que ofereix poder girar una ruleta de premis amb cada compra realitzada per l’usuari. Aquesta campanya, la preferida de molts propers durant el 2023, es farà per tercer any consecutiu, repartint més de 2.500 € en premis d’entre 1 i 15 € per gastar a través del projecte. Com a novetat, es presenta la campanya de l’Approp en 21 dies que són els que calen per crear un hàbit d’ús. La proposta és que durant 21 dies, el propper que faci una compra podrà respondre una pregunta que li apareixerà a la seva app del Garrotxa Approp. Una pregunta cada dia que, si respon correctament, li permetrà entrar en un sorteig diari de 50 € per gastar a través de l’aplicació. Ben aviat es donaran més detalls d’aquesta campanya.

Aquest 2024, el Garrotxa Approp també sortirà al carrer aprofitant la fira de l’1 de maig, amb el joc gegant del projecte, que permet als qui passin per la plaça Major participar-hi tot tirant un dau, responent una pregunta i entrant així al sorteig de premis per gastar als establiments adherits. I com a darrere novetat, el propper del mes (un premi mensual a l’usuari que utilitza més vegades l’app) es transformarà a partir d’aquest febrer al propper més sostenible, una campanya per premiar mensualment amb 25 € directes a la seva guardiola als usuaris que facin més compres sostenibles. Per estar al cas de totes les campanyes i sortejos del Garrotxa Approp, és recomanable activar les notificacions de l’aplicació, seguir el perfil d’Instagram del projecte @garrotxa.approp, donar-se d’alta al butlletí electrònic del projecte o entrar al portal www.garrotxaapprop.cat.

Per últim, per a aquest any 2024 estan previstes accions de facilitació i accessibilitat digital al projecte a través de diferents mitjans online i offline. Garrotxa Approp és una aplicació gratuïta que es pot descarregar tothom, independentment d’on visqui: només cal tenir més de 16 anys i anar a l’App Store (Apple), Google Play (Android) o AppGallery (Huawei). L’app és el resultat d’un projecte de col·laboració entre diverses entitats del territori, com l’Associació de Comerciants d’Olot, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, el Mercat d’Olot, l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa i DinàmiG.

Un grup llançant el dau.