Conté informació d’uns 200 indrets d’interès cultural i natural de la comarca i s’ha cofinançat al 50% amb fons europeus del programa FEDER 2014-2020.

Turisme Garrotxa i el Consell Comarcal de la Garrotxa han renovat la pàgina web de Garrotxa Cultour, que conté informació d’uns 200 indrets d’interès cultural i natural de la Garrotxa: patrimoni.garrotxa.cat. Es tracta d’una transformació a fons que mantindrà la majoria de continguts, però que els adaptarà a qualsevol mena de dispositiu electrònic.

Aquest nou lloc web permet interpretar la identitat i la història de la Garrotxa a través de 15 propostes de visita estructurades per temàtiques, amb informació completa de 200 recursos patrimonials, jocs i vídeos. Tota aquesta informació digital complementa la que es pot trobar sobre el terreny als senyals de què disposen bona part d’aquests recursos.

Garrotxa Cultour és una iniciativa conjunta de Turisme Garrotxa, el Consell Comarcal de la Garrotxa i els ajuntaments de tota la comarca sorgida l’any 2016 que vol potenciar l’oferta de turisme de natura i cultura de la Garrotxa i fomentar la interacció del visitant amb el seu entorn a través del coneixement i la conservació, amb una aposta decidida pel turisme responsable.

Cadascuna de les 15 propostes temàtiques inclou elements de diversos municipis. La majoria no se circumscriuen a un únic terme, sinó que conviden el visitant a recórrer diferents municipis, seguint el fil argumental d’un mateix element patrimonial, cultural, històric o natural. Buscar la connexió entre els pobles de la comarca per a donar a conèixer a fons els elements patrimonials és una de les finalitats de Garrotxa Cultour.

La renovació de la pàgina web de Garrotxa Cultour està cofinançada al 50% per fons europeus a través del programa FEDER 2014-2020 en el marc de la convocatòria pública aprovada per l’Ordre PRE/105/2018, de 2 de juliol, eixos prioritaris 4 i 6. Ha estat impulsada en el marc de l’estratègia vigent de la Carta

Europea de Turisme Sostenible a la Garrotxa (CETS), l’eina de gestió creada per la Federació EUROPARC, que apliquen les administracions i entitats vinculades al sector turístic de la nostra comarca des de l’any 2001, així com diferents empreses compromeses amb la sostenibilitat.

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un compromís de col·laboració entre l’empresa i el territori que garanteix una gestió responsable, sostenible i de qualitat del turisme. El titular de la CETS és el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, però la CETS s’aplica a tota la comarca. Les estratègies de la CETS es renoven de manera participativa cada 5 anys.

Imatge de la pàgina principal del lloc web.