18 establiments de la Garrotxa reben un reconeixement pel seu gran compromís amb el projecte i la xarxa de consum de proximitat.

Durant el 2023 i des dels inicis del projecte, els establiments adherits al Garrotxa Approp han demostrat creure en la xarxa de comerç local, la sostenibilitat i l’esforç per a millorar el teixit econòmic de la comarca. En formar part del projecte, els establiments aporten un 3% de les seves vendes a través de l’aplicació que va directe a la guardiola dels seus clients, alimentant així que es facin més vendes al territori. Per aquesta aportació, però sobretot, per la seva ajuda a compartir el projecte i animar a la gent a creure-hi s’han organitzat els premis pels establiments 2023.

Aquests premis consisteixen en tres categories (la major fidelització, el major ús de l’app i el preferit dels propers) que s’han repartit per 6 tipologies d’establiments: comerços alimentaris, comerços no alimentaris, allotjaments, cultura i oci, serveis i restauració. D’aquesta manera, s’han lliurat 18 premis entre els 101 establiments que té actualment l’app.
Per saber els establiments preferits dels propers es va realitzar enquesta que van contestar 750 persones usuàries de l’app Garrotxa Approp. Els guanyadors absoluts d’aquesta categoria han estat: l’Hostal del Sol (restaurant), Carns i embotits Vilarrasa (comerç d’alimentació), Mas la Ferreria (Allotjament), Mango (comerç no alimentari), Multicines Olot (oci i cultura) i Bitxo (serveis).

La resta de premis, per fidelització i major ús de l’app, s’han donat a Bcrek Clarà, Queviures Cros, Estació de servei Premira, Dmocions, Can Manxa, La Bloquera, Casa de colònies el Rourell, Zig Zag cafè, Hotel la Perla, Gràfic Roll Creatius, Porcs Casolans Corominas i la Casa Blava.

El premi per cada establiment guanyador consisteix en visualització extra a l’Instagram del projecte (@garrotxa.approp), un sorteig pagat al mateix perfil @garrotxa.approp valorat en 25 €, així com la presència del nom de l’establiment a La Comarca d’Olot i OTV.

Aquest mes de desembre també s’ha premiat els proppers per fidelització (amb 20 euros per al propper del mes), la participació (amb un sorteig de 25 euros entre tots els qui respongueren l’enquesta dels establiments preferits) i les ganes de jugar (ja que aprofitant la gimcana de la Fira del Pessebre d’Olot es van sortejar 3 vals de 100 € per gastar a través del projecte).

Aquestes i moltes altres novetats, acompanyaran el Garrotxa Approp en el 2024, el projecte que ja ha mogut més de 7,3 milions d’euros a la comarca i que acumula un 10% de la població de la Garrotxa. Per estar al cas de totes les campanyes i sortejos del Garrotxa Approp, és recomanable activar les notificacions de l’aplicació, seguir el perfil d’Instagram del projecte @garrotxa.approp, el butlletí electrònic del projecte o el portal garrotxaapprop.cat.
Garrotxa Approp és una aplicació gratuïta que es pot descarregar tothom, independentment d’on visqui: només cal tenir més de 16 anys i anar a l’App Store (Apple), Google Play (Android) o AppGallery (Huawei). 

L’app és el resultat d’un projecte de col·laboració entre diverses entitats del territori, com l’Associació de Comerciants d’Olot, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, el Mercat d’Olot, l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa i DinàmiG.