S’ha impulsat des de l‘Àrea d‘Educació i Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa amb motiu del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes. 

L‘Àrea d‘Educació i Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa ha engegat la campanya “Això és violència, no en siguis còmplice” en el marc del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, que tindrà lloc aquest proper dissabte 25 de novembre. Es pretén sensibilitzar públicament a la ciutadania posant de manifest les múltiples formes de violència de gènere i l’impacte que tenen en les persones afectades, concretament en les més joves. La campanya està orientada a exemplificar les vuit violències que estan tipificades segons la Llei 17/2020 aprovada pel Parlament de Catalunya que poden produir-se en diferents àmbits: física, sexual, psicològica, obstètrica, econòmica, digital, de segon ordre i vicària. En aquest sentit, la violència masclista seria un tipus de violència de gènere, la que s’exerceix sobre les dones pel fet de ser-ho. També s’ha volgut deixar constància que les violències de gènere s’expressen de nombroses formes i que s’han d’entendre en el marc d’altres eixos de desigualtat com l’origen, la classe social i l’edat, entre altres.

Recollida de testimonis
A partir de la pregunta “I tu, què has viscut?”, l’Àrea d’Educació i Joventut  ha pogut recollir recentment testimonis reals de persones joves als instituts, en converses informals en ubicacions comunitàries i no formals com Espais Joves i en un espai anònim habilitat a l’Instagram @garrotxajove

Cartells amb frases reals
Els relats que s’han rebut són reals i s’han resumit en 25 frases impreses en diferents cartells. La informació que les acompanya busca donar resposta a les necessitats detectades. Es repartiran en comerços i espais emblemàtics del municipi (biblioteca, centre cívic, museus, Espai Jove, Ajuntament…). Cada cartell té una frase amb un codi QR, que dirigeix a un text explicatiu del tipus de violència i dels seus serveis d’atenció.

Exemple d’un dels cartells que es repartiran.