Unirà universitaris amb estudiants de centres de secundària de la Garrotxa per crear un vincle de creixement mutu

El projecte Rossinyol, que uneix durant tot un curs estudiants universitaris amb estudiants de diversos centres de secundària de la comarca de la Garrotxa per crear un vincle de creixement mutu, ha començat la seva 18a edició. Aquest curs 2023/2024, setze joves estudiants provinents de la Universitat de Girona i del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social de l’Institut Montsacopa i setze alumnes de secundària de vuit centres educatius garrotxins formen les parelles participants, que actuen com a mentors i com a mentorats. El divendres 17 de novembre es va inaugurar aquesta nova edició al Casal Marià d’Olot.

Aquestes setze parelles es veuran durant tres hores una vegada per setmana i les trobades s’allargaran fins al proper mes de maig. Els joves universitaris que actuïn com a mentors esdevindran un referent a l’acompanyament dels alumnes més joves. L’objectiu principal d’aquest programa és crear un vincle entre ells fent activitats plegats i oferint noves experiències i oportunitats.

A les trobades setmanals, les parelles desenvoluparan activitats lúdiques, culturals, educatives i socials per potenciar les habilitats socials, lingüístiques i culturals de tots ells.

El Projecte Rossinyol és un programa molt arraigat a la Garrotxa, ja que Olot va ser el primer municipi que va participar a una prova pilot desenvolupada al llarg del curs 2005/2006.

Per a més informació: http://www.projecterossinyol.org/?lang=es.